Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt verkeerslessen basisschool Marum

MARUM – Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezoekt maandag 21 september OBS De Springplank in Marum. Ze komt daar kijken hoe Verkeerswijzer Groningen, dat vijf jaar bestaat, verkeerslessen organiseert voor alle groepen.

Schoolbezoek
Op OBS De Springplank krijgt de minister verschillende verkeerseducatie-activiteiten te zien.
• Groep 1 en 2 kijken naar de theatervoorstelling Paolo de Zebratemmer.
• Groep 3 en 4 krijgen de praktijkles ‘Spelend leren fietsen’.
• Groep 5 en 6 krijgen een interactieve les over de dode hoek
• Groep 7 en 8 volgen een interactieve les over (niet) appen op de fiets.

De pers is van harte uitgenodigd om dit bezoek bij te wonen vanaf 13.45 uur aan het Malijksepad 4 in Marum. In verband met het coronavirus kan dit alleen bij de les die buiten gegeven wordt: spelend leren fietsen. Minister Cora van Nieuwenhuizen is beschikbaar voor een interview. Ook gedeputeerde Fleur Gräper- van Koolwijk is hierbij aanwezig.

Aanmelden
Om rekening te kunnen houden met de anderhalve meter afstand en andere beperkingen rondom het coronavirus, waarderen we het als u zich van te voren aanmeldt. Dit kan bij communicatieadviseur Evelien Hofman via [email protected] of telefoonnummer 06 – 50 19 38 40.

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl.

400.000 verkeersdeelnemers
Verkeerswijzer Groningen is opgericht om te zorgen dat alle verkeersdeelnemers, van 0 tot 100 en van driewieler tot trekker, veiliger de weg op kunnen gaan. Dat doen we met verkeerseducatie, campagnes en trainingen. Sinds de oprichting, vijf jaar geleden, bereikte Verkeerswijzer Groningen 400.000 verkeersdeelnemers in de provincie Groningen.

Back to top button