Grootse opening van gloednieuw kippenhok bij stichting Vredewold in Leek

LEEK – Op de afdelingen ’t Piepke en de Dam van stichting Vredewold heeft afgelopen vrijdag 11 september een bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Door personeel, naasten en plaatselijke middenstand is de opening van het nieuwe, luxe kippenresort een feit!

Een kippenhok was voor stichting Vredewold niet nieuw. Er stond een kippenhok waar kippen, metname door de zorg van bewoner dhr. Vorenkamp, een zorgeloos bestaan konden leiden. Echter raakte het oude kippenhok in verval waardoor de kippen door omstandigheden op een dag waren verdwenen. Dhr. Vorenkamp was hierdoor erg van slag.

Verrassing
De recente verjaardag van dhr. Vorenkamp is dan ook voor zijn familie en het verzorgend personeel van de afdeling, aanleiding geweest zich in te zetten voor een nieuw kippenverblijf. Zij hebben vrijwilligers Anjo, Henk en Herald bereid gevonden om noeste arbeid te verrichten en plaatselijke bedrijven hebben belangeloos bijgedragen aan de realisatie van het verblijf. Polling houthandel Zevenhuizen, Welkoop Marum, Otter dierenspeciaalzaak Leek, Duizendknoop hoveniersbedrijf Oldehove en Loonbedrijf Stuut Jonkersvaart waren allen bereid materiaal, machines en mankracht te leveren.

Officieel geopend
Tussen de vlaggen en ballonnen, en onder toeziend oog van de nodige toeschouwers, kon dhr. Vorenkamp vrijdag het kippenhok officieel voor geopend verklaren! Bewoners van afdeling ’t Piepke en de Dam hebben dus de zorg een vijftal huisdieren er bij gekregen. Volgens bewoners zal dit echter ‘een eitje zijn’. Sinds de kippen hun rentree hebben gemaakt bij Stichting Vredewold is dhr. Vorenkamp weer veel vrolijker aanwezig. En ook de andere bewoners geven aan de levendigheid erg leuk te vinden.

Back to top button