Klimtoestel en watertappunten initiatieven voor Gezond in Leek

LEEK – Gezondheid is voor iedereen een groot goed. Landelijk onderzoek heeft aangetoond dat er nogal wat gezondheidsverschillen bestaan tussen mensen, ook in de gemeente Leek.

De gemeente Leek heeft daarom haar inwoners opgeroepen om met initiatieven te komen om gezondheidsverschillen te verkleinen of om gezond leven te bevorderen. Een burgerpanel, bestaande uit drie leden, doet de beoordeling van deze initiatieven.

Het burgerpanel honoreert twee nieuwe initiatieven. OBS de Hasselbraam en CBS van Panhuys hebben een aanvraag voor een klimtoestel gedaan. Het doel van het plaatsen van het klimtoestel is om meer uitdaging tot beweging tijdens de pauze te realiseren.

Het andere initiatief is ingediend door RSG de Borgen. Dit plan omvat het realiseren van twee watertappunten in de gebouwen Lindeborg en Oldeborg in het eerste kwartaal 2017. Tegelijk vindt voorlichting plaats over ‘gezonde drankjes’. Bij de lancering van het project ontvangen alle leerlingen en medewerkers een ‘bedrukte’ dopper. Hiermee wil de school het drinken van water stimuleren  in plaats van drankjes die veel suiker bevatten ( met name red bull en cola).

De gemeente en het burgerpanel zijn blij met de ingediende initiatieven en hebben er alle vertrouwen in dat dit zal bijdragen aan de gezondheid in Leek. Via deze weg daagt de gemeente Leek  inwoners uit om met een initiatief te komen. Misschien is uw initiatief het volgende dat zal bijdragen aan de gezondheid in de gemeente Leek. Kijk voor meer informatie op www.leek.nl/gezondinleek.

   
Back to top button