Nederlandse kampioenen aan de start in de ronde van Leek

Leek – Het wielercomité Leek is erin geslaagd voor de ronde van Leek deelname te regelen van maar liefst 3 wielrenners/sters die afgelopen week Nederlands kampioen werden. De ronde van Leek is vrijdag 1 juli a.s. en vindt plaats in het centrum van Leek.

De dames rijden vanaf 18.00 uur 50 km en aan de start verschijnen de nationale kampioen tijdrijden Manon de Boer en de nationaal kampioen op de weg Rixt Hoogland. Beide Friezin, beide 27 jaar en rijdend voor de NWV Groningen. De specialiteit van De Boer is tijdrijden. Zij stond al 2x op het podium, maar afgelopen week in Emmen stond ze op de hoogste trede. Hoogland kan klimmen en sprinten en op de VAM berg bleek dat de ideale combinatie om tot haar meest mooie prestatie te komen. In een kopgroep van 11 dames maakte zij het als eenling perfect af.

Gevraagd naar haar volgende doel: ‘winnen in de nationale trui’. Die kans krijgt ze vrijdag a.s. in Leek. Voor het publiek dat in grote getale wordt verwacht is het leuk dat hun deelname tot gevolg heeft dat ook nog andere rensters van de NWV Groningen meekomen. De wedstrijd wint er zonder enige twijfel mee aan gewicht.

Nationale titel
Bij de mannen ging de nationale titel in de categorie elite zonder contract naar de Achterhoeker Jelle Johannink, 25 jaar en rijdend voor Sensa Kanjers voor kanjers. Johannink liet dit jaar al een paar uitstekende resultaten optekenen. Hij won de Zuiderzeeronde, werd 2e in het eindklassement van de Arden Challenge na 4 top 8 klasseringen en werd 4e in de Ton Dolmans Trofee. Hij veroverde op de VAM berg de nationale trui en is in die trui te bewonderen in de ronde van Leek, een wedstrijd over 80 km die start om 19.45 uur.

Dag 3
De ronde van Leek is dag 3 in de meerdaagse Noordenveld Westerkwartier. De kwaliteiten van Johannink zijn al onderkend in het wielerwereldje want vanaf 2023 rijdt hij in het continental Team A Bloc, het 3e profniveau.

   
Back to top button