Brief van burgemeester Ard van der Tuuk aan de inwoners van het Westerkwartier

Beste Westerkwartierders,

Vorige week zijn landelijk verscherpte maatregelen getroffen om het coronavirus te bestrijden. Het aantal besmettingen is in onze gemeente relatief laag, maar gemeentegrenzen zijn geen echte grenzen. Ons werk, onze familie en onze vrienden bevinden zich ook buiten het Westerkwartier. Daarom moeten ook wij, hoe lastig dat ook is, ons aan de maatregelen houden. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat het coronavirus zich niet sneller verspreidt, de zorg niet overbelast raakt en de economische gevolgen niet nog groter worden.

De extra maatregelen geven ook extra veel onzekerheid. Onze bedrijven, sportclubs, cultuurinstellingen en dorpsverenigingen kennen veel zorgen. Hoe gaan we met de maatregelen om? Wat betekent dit financieel? Ook binnen gezinnen leeft onzekerheid. Blijft mijn familie gezond? Behoud ik mijn baan? Hoe helpen we jongeren om zich aan de maatregelen te blijven houden?

In de bestrijding van corona hebben we allemaal onze verantwoordelijkheid. Alleen zo houden we onze geliefden, onze ouders, opa’s en oma’s, vrienden, buren en collega’s gezond. Maar we moeten ook aandacht blijven houden voor de mentale gevolgen en de eenzaamheid die mensen hierdoor kunnen ervaren.

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Er zijn mensen die hun baan hebben verloren. Zaken die het leven mooi maken, zoals diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten, theatervoorstellingen, vakanties gaan niet door. Het is belangrijk om daar met zijn allen bij stil te staan. Daarom sluit ik me graag aan bij de landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’. Een periode waarin we aandacht hebben voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona.

Daarom bel ik in het kader van ‘Aandacht voor elkaar’ vandaag met enkele inwoners uit onze gemeente, die op verschillende manieren te maken hebben met de gevolgen van de coronacrisis. Maar er zijn veel meer mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Daarom roep ik u als Westerkwartierder op om deze week ook iemand te bellen. Iemand waarvan u weet dat hij of zij een telefoontje goed kan gebruiken. Zo laten we met een klein gebaar weten dat we ze niet vergeten.

Ik hoop van harte dat u mee doet.

Vriendelijke groet,

Ard van der Tuuk
Burgemeester Westerkwartier

Back to top button