Wervingsactie Burgernet in centrum Leek

LEEK – Op zaterdag 9 november 2013 is het promotieteam Burgernet actief in het centrum van Leek. Het is de bedoeling zoveel mogelijk mensen te bewegen zich aan te melden bij Burgernet.

Het promotieteam bestaat uit de burgemeester, raadsleden, enkele ambtenaren en politieagenten. Zij zullen mensen erop wijzen dat ze zich kunnen aanmelden via www.burgernet.nl of door ter plekke de aanmeldbon in te vullen. Het promotieteam komt van 13.00 tot 15.00 uur in actie in het centrum en op het Grootwinkelplein van Leek.

 

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners, werknemers en ondernemers binnen  de gemeente en de politie. Het is een telefonisch netwerk. De achterliggende gedachte is eenvoudig: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen.

 

Eerste burgernetactie al geweest

Er zijn al een aantal succesvolle burgernetacties in de gemeente Leek geweest. Meestal ging het om vermissingen van personen, maar onlangs is hierdoor ook een verdachte van een overval aangehouden.

Ook kan Burgernet ook worden ingezet om mensen te waarschuwen, bijvoorbeeld preventief tegen inbraken of voor calamiteiten als een gifwolk. Hiervoor wordt de “Burgernetmail” sinds september 2013 ingezet. In twee maanden tijd zijn acht Burgernetmails verstuurd naar aanleiding van inbraken.

 

Aantal deelnemers groeit per dag

Tot nu toe hebben rond 2247 inwoners van de gemeente zich aangemeld voor deelname. Dat aantal stemt de initiatiefnemers tevreden. Gemeente en politie streven naar deelname van minimaal vijftien procent van de bevolking. Voor de gemeente Leek betekent dat 2942 deelnemers aan Burgernet.

Back to top button