Rodenburg verliest met minimaal verschil van ZKC

LEEK – Afgelopen zondag stond voor Rodenburg de thuiswedstrijd tegen ZKC op het programma. Een goede ploeg die in de competitie twee punten voorsprong heeft op Rodenburg. Desondanks won Rodenburg wel de uitwedstrijd in Zuidwolde.

De wedstrijd begon en het eerste doelpunt was voor Rodenburg. ZKC antwoorde snel en trok de stand gelijk. Vanaf dat moment was Rodenburg onzuiver in de passing en maakte verkeerde keuzes. Hier wist ZKC van te profiteren en nam een 4-6 voorsprong. Bij Rodenburg bleef het aanvallend rommelig, maar verdedigend ging het beter. Hierdoor kon ZKC niet uitlopen maar bleef het verschil twee doelpunten. In het laatste deel van de eerste helft herpakte Rodenburg zich ook aanvallend en wist zo de achterstand om te buigen naar een 9-8 voorsprong. In de laatste minuut van de eerste helft wisten beide ploegen nog één keer te scoren waardoor er werd gerust met een 10-9 stand in het voordeel van Rodenburg.

Gezien de voorsprong en de gemaakte fouten zag Rodenburg genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De fouten moesten er dan uit en er moest geconcentreerd gespeeld worden. Dit werd goed opgepakt en de tweede helft werd beter begonnen. Helaas kwam ook ZKC beter uit de kleedkamer waardoor zij hun achterstand konden omzetten in een 12-15 voorsprong. Rodenburg besefte dat zij halverwege de tweede helft nog flink moesten aanzetten om de wedstrijd weer te kantelen.

Dit lukte, het collectief speelde weer goed en zo kwam Rodenburg zelfs op een 21-19 voorsprong. Met nog een paar minuten op de klok werden er lange aanvallen gespeeld met veel schoten, helaas vielen de doelpunten net niet aan Rodenburg zijde. ZKC bleef ook doorgaan en daar vielen de kansen helaas wel. Rodenburg wist nog één keer te scoren, maar helaas werd dit doelpunt tot ieders verbazing afgekeurd. Aan ZKC zijde werd er nog drie keer gescoord waardoor ZKC in de laatste minuut een 21-22 voorsprong nam. Helaas was Rodenburg niet meer bij machte om weer gelijk te komen en verloren zij nipt de wedstrijd.

Volgende week komt ‘kampioen’ Noordenveld op bezoek. Deze wedstrijd zal op zaterdag 11 februari worden gespeeld om 17:15 in de Rodenburghal. Zondags zal het tweede het thuis opnemen tegen DOS’46 5.