Sparta weet ook tweede zaalwedstrijd in winst om te zetten!

ZEVENHUIZEN – Zaterdag 14 november speelde het Zevenhuister vlaggenschip hun tweede zaalwedstrijd. Nadat er vorige week, in een goede wedstrijd, werd gewonnen van Wordt Kwiek werd er vandaag gespeeld tegen Quick’21 uit Oudega.

In de eerste veldwedstrijd van dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook. Sparta had toen niets in te brengen en de wedstrijd ging uiteindelijk, toch wel kansloos, verloren. Tijd voor revanche in het hol van de leeuw.

Tegen de klok van 21:00 uur floot scheidsrechter Van der Kloet voor aanvang van de wedstrijd. Sparta hielp direct de eerste Oudegaster aanval om zeep en mocht toen zelf op zoek gaan naar de openingstreffer. Deze liet echter even op zich wachten. Maar toen ook eenmaal het gat van de korf gevonden bleek werden er mooie aanvallen opgezet. Halverwege de wedstrijd waren de ploegen nog altijd in evenwicht, 4-4. Daarna nam de Gebroeders Brink formatie het initiatief over en werd er vier keer op rij gescoord, maar er werd ook solide verdedigd. Na een half uur spelen zocht Sparta met een 4-8 voorsprong de kleedkamer op in de Burgumer sporthal.

In de rust werden afspraken gemaakt hoe er in de tweede helft gespeeld moest worden. Nadenken bij elke aanval en rustig zoeken naar de juiste kans. Het Zevenhuister publiek ging er nog eens goed voor zitten. De acht van Jan Willem Venekamp wisten direct weer het gat van de korf te vinden en zo de afstand nog verder te vergroten. Quick’21 trok alles uit de kast om nog maar enigszins in de buurt te blijven en ging de duels hard aan. Na 10 minuten spelen was het verschil nog altijd vier goals in Zevenhuister voordeel. Er brak toen een korte doelpuntloze periode aan, waardoor Quick’21 weer terug kon komen tot twee doelpunten.

Echter schoot Sparta daarna weer met scherp en bleef het gat tot 5 minuten voor tijd drie goals. Toen Sparta ook een gat van vier wist te creëren was de buit binnen. Sparta speelde de wedstrijd goed uit en wist zelf  nog via twee mooie kansen op vijf goals verschil te komen. Bij 11-16 floot Dokkumer scheidsrechter Van der Kloet af en konden de handen wederom in de lucht! En kon het feestje gevierd worden met de meegereisde supporters.

Met vier punten uit twee wedstrijd kan Sparta deze week toe werken naar de tweede thuiswedstrijd. Op zaterdag 21 november speelt Sparta tegen Wêz Handich/DOW uit Rottevalle. Deze ploeg wordt gezien als kampioenskandidaat nummer 1. Alle support is daarom nodig om het ook deze ploeg ontzettend moeilijk te maken. Om 19:30 uur start deze wedstrijd in de Topsporthal te Leek. Graag tot dan.