Milieuroute in de gemeente Westerkwartier wordt binnenkort weer verreden

Westerkwartier – Op 15 en 16 juni kun je je grofvuil aan de weg zetten zodat de gemeente Westerkwartier dit bij je op komt halen tijdens de Milieuroute.

Woon je aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) dan kan dit woensdag 15 juni. Als je aan de zuidzijde van de A7 woont (gebied Leek, Marum) dan kan dit donderdag 16 juni.

Aanmelden
Dit kan via www.westerkwartier.nl/grofvuil. Als je geen internet hebt, kun je een papieren formulier aanvragen. Dat kan via het algemene nummer (14 0594). De gemeente stuurt je dan een formulier toe. Je kunt het ingevulde formulier aan ons terugsturen. Je kunt het formulier ook inleveren in het gemeentehuis in Zuidhorn of Leek. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met zondag 12 juni. Geef bij je aanmelding duidelijk aan wat u aan de weg gaat leggen.

Uitvoering

  • Je mag het grofvuil pas op de dag van de inzameling aan de weg leggen;
  • Het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 7 uur ‘s ochtends bij de weg liggen;
  • De gemeente stuurt je een rekening als ze het grofvuil hebben opgehaald. Ze rekenen uit wat je moet betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van wat de gemeente  bij je ophaalt, niet van wat je opgeeft op het formulier.

Tarieven
Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 20,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 24,00 per m³. Rekenvoorbeeld: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, is de rekening (3x € 20,00 + 2x € 24,00=) € 108,00.

Volgende data grofvuilroute
Woensdag 31 augustus en donderdag 1 september is de volgende grofvuilroute. Woensdag 16 en donderdag 17 november is de laatste grofvuilroute van dit jaar.

Wat is grofvuil?
Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container aan te bieden zoals oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bouw- en sloopafval en bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit kun je naar de milieustraat brengen. Kleine elektrische apparaten kun je wekelijks meegeven aan de milieuboer.

   
Back to top button