OWK overklast Wez Handich met hard werken en veel doeplunten

OOSTWOLD – Na een teleurstellend weekend vorige week voor OWK, waarin alle seniorenteams de punten in Zuidwolde moesten laten, stond dit weekend weer een driekamp op het programma.

Zowel OWK 1, 2 en 3 speelden tegen respectievelijk Wez Handich/DOW 1, 2 en 3. Zowel OWK 2 als 3 wisten een knappe overwinning te boeken. Bij OWK 3 speelden een aantal B’ers mee, en zij deden dit met verve. OWK 2 begon moeizaam, maar door hard te werken wisten zij een 6-6 ruststand om te buigen in een welverdiende overwinning.

OWK 1 speelt bijna elk seizoen wel wedstrijden tegen het vlaggenschip van de verenging uit Rottevalle. Het zijn altijd leuke en beladen duels, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder willen doen. Dit was op deze zonnige zondag ook het geval. Daarnaast had OWK nog wat goed te maken, na het verlies vorige week in Zuidwolde. De CINX-formatie schoot dan ook uit de startblokken. Alhoewel de uitploeg de 0-1 scoorde, was OWK vanaf het begin de betere ploeg. Er werd scherp verdedigd, scherp geschoten en vooral hard gewerkt. Met goede goals van onder andere Gert Schuitema en Sicco Koopmans kwam OWK direct langszij, en liep daarna zelfs uit naar een 3-1 voorsprong. De dames schoten vandaag ook met scherp, zo bewezen Annelies Schuitema en Nicole Gremmer. OWK stond na een kwartier spelen met 7-1 voor, en bij deze stand wist Wez Handich pas wat terug te doen. Hierna ging het een tijdje gelijk op, en beide ploegen bleven scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 12-6.

In de rust hamerde coach Michel Daling erop dat alhoewel er goed gespeeld werd, de buit nog zeker niet binnen was. In het verleden is meerdere malen gebleken dat de ploeg uit Rottevalle altijd bijzonder hard werkt, en pas stopt als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Ook na rust begon OWK weer goed. Door als team goed te spelen, en weer hard te werken liep OWK uit naar 15-7, door goals van Gert en Frans. In het andere vak scoorden de heren Niels Lap en Sicco Koopmans. Wez Handich deed hierna iets terug, maar kon niet voorkomen dat OWK uitliep naar een 18-10 voorsprong. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld. OWK bleef echter scherp in de afronding, en bleef scoren. Na een wissel bij Wez Handich wisten zij toch ook nog een aantal goede doelpunten te scoren, maar spannend is het eigenlijk nooit geweest. OWK was vanmiddag simpelweg een paar maatjes te groot voor de ploeg uit Rottevalle. Iedereen haalde vandaag een uitstekend niveau, en bijna iedereen wist ook tot scoren te komen. Daarnaast viel op dat OWK in tegenstelling tot vorige week als team op het veld stond, en voor elkaar wilde werken en sleuren. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 28-15 overwinning voor de CINX-formatie. Zo blijven dit weekend alle punten in Oostwold. Na de wedstrijd heerste dan ook een gezellige sfeer, en er is nog genoten van de zon en een aantal glaasjes gerstenat.

Als OWK deze gedrevenheid en scherpte volgende week ook op weet te brengen, kan er wellicht gestunt gaan worden tegen koploper Mid-Fryslan, de topfavoriet voor het kampioenschap in deze poule. Maar eerst reist OWK 2 dinsdag af naar Kollum, voor de kwartfinale van de buitenbeker tegen Invicta 1. Dit is natuurlijk voor OWK 2 een prachtige wedstrijd om te laten zien wat ze kunnen, en wellicht een gooi te doen naar het winnen van de bokaal. Daarom zien we jullie allen graag, aanstaande dinsdag en/of zondag in Friesland om ons bij te staan.

   
Back to top button