Rotaryclub Roden-Leek doneert € 1.000,- aan het Alzheimer café Leek

LEEK – Op 20 oktober 2020 heeft voorzitter Thea van der Laan van de Rotaryclub Roden-Leek een cheque van € 1.000,- overhandigd ten behoeve van de organisatie van het Alzheimer café.

De cheque is in ontvangst genomen door Gerard Kosse, voorzitter van de stichting Dementievriendelijk Westerkwartier. Deze stichting is verantwoordelijk voor het organiseren van  Alzheimer cafés op diverse plaatsen in de gemeente Westerkwartier.

Normaliter wordt het café bijvoorbeeld elke drie weken op dinsdagavond op wisselende plekken in het Westerkwartier zoals in  dienstencentrum De Schutse in Leek gehouden, hoewel dit nu tijdelijk door de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus niet mogelijk is.

Helaas is ook de financiering van het Alzheimer café steeds krapper geworden zodat een extra steuntje in de rug goed gebruikt kan worden. Jaarlijks kiest Rotaryclub Roden-Leek een maatschappelijk doel in onze directe leefomgeving waaraan de opbrengst van de wekelijkse collecte die onder de leden van de club wordt gehouden, kan worden geschonken. De keuze om de donatie dit jaar te bestemmen voor het Alzheimer café was dan ook niet moeilijk en zal zeker goed worden gebruikt.

   
Back to top button