Ruime overwinning schaakteam Leek

LEEK – Het Leekster schaakteam heeft de uitwedstrijd tegen de Groninger Combinatie in het Denksportcentrum met 6 – 2 gewonnen, al koste dat meer moeite dan de uitslag doet vermoeden.

Na overwinningen van Rubingh en Westerlaan, kwamen Huisman en Admiraal remise overeen met hun tegenstander. Een fraaie aanvalspartij van Veldman bracht Leek op 4 – 1, en toen Doller remise kreeg aangeboden nam hij dat graag aan en had Leek de twee wedstrijdpunten binnen. Na de volgende remise van Heijnen, ontsnapte Scharft aan een nederlaag doordat zijn tegenstander in een goede stelling door de vlag ging en de eindstand van  2 – 6  op het scoreformulier kwam te staan. Leek staat inmiddels weer op dezelfde positie waar het vorig jaar geëindigd is, namelijk op een prima derde plek in de Promotieklasse. De Balkhoeve was afgelopen vrijdag gastlocatie van een poulewedstrijd van de Noordelijke Jeugd Competitie.

Het regionale team SCROLE bestond deze keer uit twee jeugdleden van Het Schaakkwartier en twee van de schaakclub Leek. De Grijpskerkers Chris Admiraal en Dirk Leemburg behaalden beiden een knappe remise. De andere twee partijen gingen verloren, waardoor koploper Philidor met een 3 – 1 overwinning terug naar Leeuwarden reisde.

   
Back to top button