Crisisnoodopvang Topsporthal Leek verlengd tot 1 oktober

Leek – De gemeente Westerkwartier verlengt de termijn voor de crisis noodopvang van vluchtelingen in de Topsporthal in Leek tot 1 oktober.

De gemeente had de Topsporthal al in gebruik als crisisnoodopvang voor 150 vluchtelingen. Op verzoek van de Rijksoverheid is in de zomervakantie gekeken of verlengen tot 1 oktober mogelijk is. Voor de activiteiten van de verenigingen en CBS De Regenboog zijn andere locaties in de omgeving gevonden. De gemeente neemt de huur van de alternatieve locaties voor haar rekening. De huur van de Topsporthal voor september wordt niet in rekening gebracht.

Randvoorwaarden
Ook kan aan de randvoorwaarden worden voldaan. Denkt u daarbij aan de personele bezetting en medische screening. De gemeente heeft mede hierom dan ook positief op het verzoek gereageerd. De crisisnoodopvang in de Topsporthal wordt tot 1 oktober verlengd.

Sinds 26 mei (Hemelvaartsdag) is de Topsporthal in Leek ingericht als crisisnoodopvang voor 150 vluchtelingen. Gemeente Westerkwartier is en blijft dankbaar voor de hulp die wordt verkregen van vrijwilligers uit de buurt, ondernemers en maatschappelijke partijen.

Met vragen kun je de gemeente bereiken via telefoonnummer 14 0594 of het e-mailadres [email protected].

   
Back to top button