Wegafsluitingen tijdens werkzaamheden in Leek

LEEK – Op maandag 4 november is overdag de kruising De Tip – Bosweg – Schilhoek in zijn geheel gestremd. De ontsluiting van de Nienoordshaven en Nienoord vindt plaats over het landgoed Nienoord via de leveranciersroute over de Burchtlaan. 

Op de Tip, bij de bocht met de Bosweg, wordt een nieuwe aansluiting gemaakt van het fietspad op de rijbaan. Vanaf de fietsaansluiting vervangen we het asfalt door klinkers. Verder wordt de Bosweg definitief aangesloten op de Schilhoek en de Tip.

In verband met de bezoekersstromen richting Nienoord is er voor gekozen de werkzaamheden zoveel mogelijk zonder volledige wegafsluitingen uit te voeren. Dat betekent dat Landgoed Nienoord en de Nienoordshaven vanaf woensdag 30 oktober tot vrijdag 15 november beperkt bereikbaar blijft. In die periode is het niet mogelijk om van de Bosweg rechtstreeks op de Tip te komen. Daartoe wordt een omleidingroute ingesteld met een duidelijke verwijzing naar Nienoord. Er wordt omgeleid over de Samuel Levistraat naar de Schans, ‘t Piepke en vervolgens over de Bosweg.

Foto’s: Jan Beets

Back to top button