Petitie tegen dreigende OZB-verhogingen

WESTERKWARTIER – Op 11 november aanstaande wordt in de gemeenteraad van Westerkwartier de begrotingsplannen voor 2021 besproken. Ook meegenomen hierin is het voornemen om een nieuwe verhoging van 5% OZB tarief voor huiseigenaren in te voeren.

Standpunt Vereniging Eigen Huis
Gemeenten kampen met grote tekorten door de hoge kosten van ouderen- en jongerenzorg. Daarvoor hebben ze extra geld gevraagd bij de Rijksoverheid. Helaas tot nu toe zonder resultaat. Ook gemeente Westerkwartier heeft  daardoor een flink gat in de begroting voor volgend jaar.

Als er tekorten zijn kunnen gemeenten twee dingen doen: bezuinigen op publieke voorzieningen of de onroerendezaakbelasting (OZB) extra verhogen. Ook gemeente Westerkwartier denkt een nieuwe verhoging niet te kunnen voorkomen.

De keuze om de OZB te verhogen betekent dat inwoners, samen met andere huiseigenaren in ons land opdraait voor de extra kosten van brede maatschappelijke voorzieningen. Dat vind VEH oneerlijk verdeeld.  Daarbij wordt geen rekening gehouden met mensen met een bescheiden inkomen of pensioen.

Op 15 november moeten alle gemeenten hun begroting rond hebben. Het is daarom tijd dat wij samen, met alle huiseigenaren, in actie komen, aldus VEH. Alleen samen kunnen we de Rijksoverheid oproepen om gemeenten financieel te steunen en zodoende de OZB niet onevenredig te laten stijgen.

Teken hier, net als al ruim 133.000 andere mensen, de petitie tegen de dreigende OZB-verhogingen.

   
Back to top button