Herstel stormschade’s in Leek in volle gang

LEEK – Op maandag 28 oktober raasde een zeer zware zuidwesterstorm over West-Groningen. De storm duurde kort, maar was ongekend heftig. Ook heeft de storm landgoed Nienoord in Leek niet ontzien.

Een behoorlijk aantal bomen zijn omgewaaid en of beschadigd. De gemeente Leek is nu druk bezig om de veiligheid te garanderen op het Landgoed. De gemeentelijke buitendienst heeft een inventarisatie gemaakt van bomen die met spoed moeten worden gekapt. De buitendienst is begonnen met het omzagen van de bomen. De ravage was ongekend. Daarnaast raakten tientallen bomen dusdanig beschadigd dat ze preventief moe(s)ten worden gekapt. Het omvallen van zoveel bomen in één keer komt vrijwel nooit voor. Er zijn zoveel bomen over de wandel- en fietspaden gevallen dat het vermoedelijk enkele weken duurt om alles op te ruimen.

Foto’s: Jan Beets

Back to top button