Kleindiervereniging ’t Hollandertje kijkt terug op geslaagde show

LEEK – Afgelopen zaterdag 5 november heeft de clubshow van ’t Hollandertje weer plaats gevonden bij Otter diercompleet te Leek. Als enige noordelijke vereniging met nog een eigen clubshow zijn wij trots op de 140 dieren die er zaten en het vele publiek wat er rond liep.

De konijnen zijn gekeurd door dhr. G. Grooten en Eva Oostindieën en zij kozen een klein Lotharinger zwart van Jurgen Lode uit Grijpskerk tot mooiste konijn van de show, hiermee won hij gelijk ook de prijs voor beste dier jeugdlid. Het mooiste dier van de grote rassen was van Dhr. R. Lode uit Grijpskerk met een Groot Lotharinger. Mooiste dier middenrassen werd een Rode nieuw zeelander van Dhr. H. Gorter uit Leek.

Mooiste dier dwergrassen was een Hangoordwerg van Dhr. Sipma uit Leek. Bij de dwerghoenders keurden de keurmeesters Bosschma en Ykema en ging de prijs voor het mooiste dier voor het 2e jaar op rij naar Theo Kiewiet uit de Wilp met een Barnevelder kriel dubbel gezoomd. Mooiste op 1 na werd een Hollandse kriel wit van Dhr. Zwama.

De cavia’s zijn gekeurd door Dhr. Grooten en daar was het beste dier van Annelie Bonnet uit Marum. Ook kon publiek het gewicht van een kip en konijn raden en daarmee een taart winnen,  de dieren wogen samen 7560 gram, dhr. M. Hummel uit Marum zat hier met 7,4KG het dichtste bij. Hierbij willen wij namens de club onze winnaars nogmaals feliciteren en al onze adverteerders, sponsors, inzenders en vrijwilligers heel erg bedanken, zonder hun had deze dag nooit zo geslaagd kunnen zijn.

   
Back to top button