‘Sunday in the Park voorziet in behoefte die bij veel Leeksters leeft.’

LEEK – ‘Zoek bij grote hitte verkoeling in het bos.’ Dit advies hebben veel mensen zondag 18 juni ter harte genomen; in drommen kwam jong en oud op Podium Nienoord in Leek af, waar voor de tweede zondag op rij ‘Sunday in the Park’ werd gehouden.

Muziek, foodtrucks en picknick: de drie ingrediënten van dit zomerse festival. Voeg daar nog heerlijk weer en vrolijke mensen aan toe, en je hebt Sunday in the Park. Dit alles vond plaats tussen de hoge bomen bij het openluchtpodium in Leek.

De bands Woolfsend en Emmy and the Bluegrass Pals wisselden elkaar af zodat er het ene moment bluegrass klonk en het andere moment een swingende cover. De heerlijke muziek en de unieke  akoestiek trokken nog meer mensen uit de omgeving aan.

De uitbaters van de foodtrucks hadden hun handen vol aan het bereiden van crêpes, stoofvlees, ijsjes, verse koffie en meer. Daarnaast was deze keer ook gezorgd voor een groot springkussen voor de kinderen.

‘Wat een heerlijke manier om de zondagmiddag door te brengen in Leek,’ was een opmerking die vaak voorbij kwam. Veel bezoekers gaven te kennen dat Sunday in the Park in een behoefte voorziet die bij veel Leeksters leeft; een (gratis) activiteit op de zondag om met familie en/of vrienden van te genieten.

De vrijwilligers van Stichting Podium Nienoord hopen dat de laatste twee Sundays van deze zomer, op 9 en 16 juli, ook zo’n hit worden. Er klinken nu al geluiden om het gratis festival in 2018 te laten terugkeren!

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.podiumleek.nl.

   
Back to top button