Prachtige wedstrijd eindigt in een eclatante overwinning voor KVW’22 op bezoek in Ruinerwold

Leek / Ruinerwold – De korfballers van KVW’22 speelden afgelopen de uitwedstrijd tegen KIOS uit Ruinerwold. Na een gelijk opgaande eerste helft (13-12 achterstand) gaven de Leeksters de tweede gas bij en wonnen zodoende met 23-26. Zo blijft de ploeg van Michel Daling en Matthijs Roelfsema bivakkeren in de bovenste regionen van de overgangsklasse.

In de eerste helft speelde KVW’22 naar behoren. Beide vakken speelden met vertrouwen in hun eigen aanval en kwamen tot een redelijk scoringspercentage. In het eerste aanvalsvak waren dat de gebroeders Lap, Marit Kant en Renate Hulst. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Joost Mellema, Sicco Koopmans, Tamara Hulst en Annelies Schuitema. KIOS, een bekende tegenstander van de oud-spelers van OWK, speelde ook frivool waardoor beide ploegen evenwichtig aan elkaar waren en het publiek een leuke wedstrijd voorschotelden.

Meer grip
In de tweede helft kreeg KVW’22 steeds meer grip op de aanvallen van KIOS. Hoewel de Leeksters niet direct afstand namen in de tussenstand, was het wel de ploeg die de lakens uitdeelde. Het fanatieke publiek liet geregeld van zich horen, maar KVW’22 bleef goede aanvallen spelen en bracht uiteindelijk het verschil naar drie punten; 23-26. Zo laat de ploeg zien dat ze hebben geleerd van de laatste wedstrijd in 2022, waarbij een pijnlijk verlies werd geleden tegen Amicitia.

KVW’22 klimt door de overwinning naar de 2e plek in de poule. Aankomende zaterdag speelt de ploeg in de competitie een uitwedstrijd tegen ZKC uit Zuidwolde. Op het veld verloor KVW’22 van deze ploeg, dus de spelers zullen zeker revanchegevoelens hebben.