Automobilist uit Leek hardleers

Groningen, Tynaarlo, Assen – Een 50-jarige man uit Leek is vrijdagavond twee keer kort na elkaar op de A28 bij Tynaarlo en in Assen langs de kant van de weg gezet voor verkeersovertredingen. Hij kreeg meerdere bekeuringen en is aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG).

A7-Veilig

De man reed agenten in de onopvallende surveillanceauto met een hoge snelheid voorbij op de Ring Groningen vanaf Hoogkerk richting het Julianaplein. De controle maakte deel uit van de grotere verkeerscontrole van vrijdagmiddag en –avond in het kader van A7-Veilig.

A28

Op de Ring Groningen reed de man uit Leek 105 km/uur terwijl daar 70 km/uur is toegestaan. Hij reed de A28 op en haalde op de invoegstrook een andere auto in die al op de snelweg reed. Ook op de A28 reed hij harder dan toegestaan is. De agenten wilden de man bij de afslag Tynaarlo langs de kant van de weg zetten. Hij kreeg een volgteken te zien. De agenten namen de afslag al, maar de man bleef op de rijbaan rijden en stopte uiteindelijk op de vluchtstrook, haast tegen de rijbaan aan. Hij zette de motor af en de auto stond zonder verlichting op de vluchtstrook. Nog voor de agenten bij hem waren, stapte hij uit, liet hij de deur open staan, terwijl er andere auto’s aan kwamen. Vanwege zijn gedrag en de gevaarlijke situatie schreeuwden ze naam hem dat hij de auto weer in moest. Eenmaal in de auto zetten de agenten eerst de noodverlichting maar eens aan. Hij werd meegenomen naar de afrit Assen-Noord en daar kreeg hij een proces-verbaal voor zijn snelheidsovertredingen en hij kreeg twee bekeuringen van 360 euro voor het gebruik van de vluchtstrook en het niet voldoen aan het stopteken. Na het gesprek mocht hij weer vertrekken. De agenten vertrouwden zijn rijgedrag echter niet en reden achter hem aan. Dat gevoel bleek gerechtvaardigd.

Assen

De man reed over de linker rijbaan richting het centrum van Assen. Hij reed gemiddeld 86 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Hij gaf geen richting aan en slingerde over de weg. Een tweede stopteken was het gevolg. Dit leverde een tweede proces-verbaal op dat richting het Openbaar Ministerie wordt gestuurd. Deze keer kreeg hij ook een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) opgelegd.

Politie persbericht

Back to top button