Bibliotheek in Leek gesloten: afhalen, inleveren en online activiteiten wél mogelijk

PROVINCIE – Als gevolg van de volledige lockdown die 14 december door premier Rutte is aangekondigd, sluiten alle bibliotheken van Biblionet Groningen hun deuren.

Deze maatregel geldt tot en met 19 januari. “Gelukkig is het afhalen en inleveren van boeken wel mogelijk. En online zijn we altijd open, met activiteiten voor iedereen en een aanvullend online aanbod”, aldus bestuurder Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen.  

Boeken afhalen blijft mogelijk
Vanaf woensdag 16 december kunnen bibliotheekleden reserveringen afhalen. Van den Hoogen: “Juist in deze tijd is het fijn als je kunt opgaan in andere verhalen. Daarom hebben we de afhaalservice. Leden kunnen via hun account een reservering plaatsen en ontvangen een mailtje over wanneer ze kunnen langskomen. Uiteraard zorgen we ervoor dat het afhalen coronaproof verloopt.” Speciaal voor kwetsbare bibliotheekleden die tot de COVID-19 risicogroep behoren biedt Biblionet Groningen de mogelijkheid om boeken thuis te laten bezorgen. Daarvoor kan gebeld worden met de klantenservice van Biblionet Groningen.  

Online aanbod en activiteiten
“Online is de bieb er altijd”, benadrukt Van den Hoogen. Bibliotheekleden kunnen e-books, luisterboeken en online tijdschriften lezen. Maar ook voor niet-leden is er online genoeg te beleven. Onze agenda staat vol met activiteiten voor alle leeftijden. Zoals de BiebLab Live Kerstspecial, livestreams van boekenclub Boekeloere, de Nieuwjaarsquiz, en meer. Op de website van Biblionet Groningen vind je het volledige online aanbod. Van den Hoogen: “Zo kan iedereen blijven ontmoeten, leren en ontdekken. Wat nu extra waardevol is.”

Back to top button