Chillin’ Fields komt na jaar radiostilte met vernieuwend programma terug 

ZEVENHUIZEN – Na een sabbatical van een jaar heeft de organisatie van het Zevenhuister festival Chillin’ Fields de plannen voor een editie in 2015 wél klaar. Deze werden onlangs voor het eerst gepresenteerd op een gezellige en informele avond voor de sponsoren. Tevens werd op deze avond Mark Nijenhuis voorgesteld. Hij zal zich bezighouden met de sponsoring rondom Chillin’ Fields. Zowel de programmering als de nieuwe sponsormogelijkheid werd op deze avond enthousiast onthaald.

Op de vierde editie van Chillin’ Fields zal de meezingfactor in ieder geval hoog zijn, zoveel is inmiddels duidelijk. De vier tribute bands staan samen garant voor een honderdtal Rock’n Roll evergreens. Op volgorde van optreden zijn dat Status Quo (Quotation), Fleetwood Mac (Mirage), Bon Jovi (Bad Medicine) en Queen (Queen Forever). Dit alles zal plaatsvinden op zaterdag 2 mei.

Hollandse Avond

Op vrijdag 1 mei is er tevens een onvervalste Hollandse Avond ingepland. Deze is georganiseerd in samenwerking met L&G Producties, het organisatiebureau van het Groninger zangduo Lucas & Gea Hulshof. Op deze avond zal lokale held Arie Bergsma samen met zijn collega’s Burdy, Charléne, Mathijs Laverman, Lucas & Gea zelf en Henk Wijngaard tot in de kleine uurtjes voor vermaak zorgen in Zevenhuizen. Ten opzichte van voorgaande edities zijn er wel enkele veranderingen doorgevoerd; Zo is de entree aanzienlijk verlaagd naar tien euro. Dit geldt voor beide avonden. Een passepartout voor beide avonden kost vijftien euro. Meer informatie over beide avonden is te vinden op deze site.

Leeftijdsgrens verhoogd

Wat dit jaar ook anders is, is de leeftijdsgrens. Deze is verhoogd naar achttien jaar in verband met de huidige wetgeving rondom alcohol en jeugd. Enerzijds een spijtige keuze die de organisatie naar eigen zeggen heeft moeten maken, maar de nieuwe regelgeving levert organisatorisch veel en extra werk met zich mee. De organisatie van Chillin’ Fields wil haar vrijwilligers niet belasten met het dragen van de verantwoordelijkheid ten aanzien van de nieuwe regelgeving.

ADCA

De organisatie van Chillin’ Fields laat weten zich voor 2015 tevens te verbonden hebben aan een goed doel: de ADCA vereniging. ADCA valt onder de grote(re) groep ataxie, neurologische aandoening in de kleine hersenen en is een erfelijke ziekte. Deze vereniging zich als doel gesteld om kleinschalig een depot van hulpmiddelen voor haar leden op te zetten. Om dit mede mogelijk te maken zullen er op beide avonden collectebussen staan waarin gedoneerd kan worden. Meer informatie over de ADCA-vereniging is te vinden op de website ataxie.nl.

Vrijwilligers

Evenementen als Chillin’ Fields moeten het hebben van sponsoring, entreegelden, horecaomzet en niet in de laatste plaats de inzet van vrijwilligers. Mochten er mensen zijn die het ook leuk lijkt om op één van de avonden hand- en spandiensten te verrichten, dan kunnen zij zich aanmelden via [email protected]

   
Back to top button