Online winkelen bij Smartshop en Headshop in trek

INGEZONDEN ARTIKEL – We winkelen steeds vaker online. Dat merken ook smartshops en headshops. Waarom zijn deze online speciaalzaken zo in trek? 

Smartshops en headshops zijn winkels waar je bijvoorbeeld vaporizers, rokersbenodigdheden, supplementen, smartshop producten en CBD olie kunt kopen. Alhoewel we in Leek een redelijk groot winkelaanbod hebben, zijn deze speciaalzaken in onze gemeente niet te vinden. Geen wonder dat online smartshops en headshops steeds vaker bestellingen krijgen uit Leek en omgeving. Vanwaar de hype?

Wat kopen we zoal?
Dat niet iedereen bekend is met de smartshop en headshop is niet zo gek. De producten die er over de toonbank gaan, vallen iets meer in het grijze gebied dan de producten van andere speciaalzaken. In een headshop vind je bijvoorbeeld speciale rokerbenodigdheden. Geen aansteker of asbak. Nee, speciale lange vloei, tabakspijpen, bongs, waterpijpen en luxe elektrische vaporizers maken deel uit van het assortiment. En in de smartshop kom je naast natuurlijke concentratiepillen en kalmerende kruiden ook stimulerende middelen tegen als kratom en magic truffels. Geen alledaagse spulletjes dus.

Vooral de vaporizer wordt regelmatig besteld in Leek en omgeving, blijkt uit cijfers van grote bedrijven in de branche. Vaporizers zijn elektrische apparaten waar je kruiden zoals tabaksvervangers en cannabis mee kunt verdampen. De damp schijnt vele malen beter voor je gezondheid te zijn dan rook van sigaretten of elektrische e-sigaretten. De vaporizer hype is al een aantal jaren bezig en heeft nu dus ook Leek bereikt.

Niet meer reizen voor een smartshop
Waarom juist de online smartshop en headshop veel bezocht wordt door inwoners rondom Leek? Een aanneembare reden is voornamelijk het gemak van het laten bezorgen van de producten. Woon je in de regio en wil je een vaporizer of bijvoorbeeld kratom in huis halen? Dan heb je geen andere keuze dan afreizen naar Groningen of Assen. Juist daarom hebben de webwinkels het enorm druk in Drenthe. Anders dan in de Randstad is de dichtstbijzijnde headshop ver te zoeken.

Populariteit en corona hand in hand
Niet alleen in Leek en omgeving zijn de speciaalzaken ontzettend populair. Door heel Nederland is de vraag naar de producten dit jaar explosief gestegen. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis. Een avond thuis met spullen zoals vaporizers, bongs, kratom en magic truffels blijkt een waardig alternatief voor een avond naar de kroeg of discotheek. Het is dan ook niet raar dat veel jongeren bestellingen plaatsen bij de webwinkels.

Er bestaat nog wel eens wat twijfel over, maar alle producten uit headshops en smartshops zijn volledig legaal. Op de websites wordt duidelijk informatie gegeven over alle producten. Veel ervan zijn wel alleen door meerderjarigen te gebruiken.

Back to top button