KV Sparta schiet te kort tegen scherper Ritola

ZEVENHUIZEN – Zaterdag 27-09-2014 stond voor de Gebroeders Brink formatie de club Ritola op de agenda. Een bekende tegenstander voor zowel het eerste als tweede. Het was de eer voor het tweede om te starten.

Een mooie wedstrijd met veel vuur er strijd, helaas wist het tweede er niet in te slagen om vaker te scoren dan de thuisploeg dit met een 13-13 eindstand als resultaat.

Nu was het de beurt aan beide hoofdmachten. Het team van Jan Willem Venekamp was gewaarschuwd dat Ritola een goede ploeg is met veel vechtlust en doorzettingsvermogen. De thuisploeg begon scherp en KV Sparta keek direct tegen een 6-3 achterstand op. Na een periode van goede druk op de tegenstander en het zelf niet afronden van de kansen stond de score in de rust op 8-5.

Direct na de rust komt de Gebroeders Brink formatie tot scoren, helaas heeft de tegenstander ook vrijwel direct de korf gevonden en staat de stand als snel op 9-6. Een tijd zonder doelpunten volgt, tot Ritola opeens de korf weer een paar keer achterelkaar weet te vinden. Sparta weet niet mee te scoren waar het wel goede kansen creëert, maar het alleen tekort schiet in de afronding. Dit met een stand van 12-7 tot gevolg. In het slot van de wedstrijd loopt het in doelpunten gelijk op met mooie duels aan beide kanten. Toch trok het eerste van KV Sparta aan het kortste eind met een eindstand van 17-10 als gevolg.

De Sparta selectie maakt zich komende week klaar voor een thuisweekend tegen koploper Wit Blauw/Green Organics. Om 14.00 zal het tweede beginnen waarna om 15.30 het eerste ook zijn kunsten weer mag vertonen. We hopen jullie allemaal weer te zien op het sportcolmpex aan de Molenweg in Zevenhuizen om de Gebroeders Brink formatie te komen aanmoedigen.