Winterse sfeermarkt op Landgoed Nienoord

LEEK – Op zondagmiddag 15 december organiseren Landgoed Nienoord en Museum Nienoord samen een sfeervolle wintermarkt getiteld ‘Kerst op Nienoord’. De voorbereidingen voor deze bijzondere middag zijn in volle gang. 

Kerst op Nienoord bestaat uit verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten. De markt vindt plaats langs het wandelpad vanaf de parkeerplaats naar het Familiepark en op de binnenplaats van Borg Nienoord. Bij de verschillende kraampjes zijn leuke kerstcadeautjes en lekkere hapjes en drankjes te koop waaronder warme chocolademelk, glühwein en poffertjes. Behalve de gezellige markt zijn er ook tal van andere activiteiten waarmee jong en oud zich kunnen vermaken. Zo staat er voor de jongste bezoekers van Kerst op Nienoord een kerstknutselplein klaar in de Albertushoeve. Hier kunnen kinderen verschillende originele versieringen maken voor in de kerstboom. Een verhalenverteller vertelt spannende verhalen over de omgeving van Leek en Borg Nienoord. Op de binnenplaats van Borg Nienoord zingt een kerstkoor sfeervolle kerstliederen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de levende kerststal op het plein bij de Albertushoeve en bij de winterexpositie van Museum Nienoord over draaiorgels en arrensleden. Wie even uit wil rusten en op wil warmen kan terecht bij Grandcafé Borg Nienoord dat voor de gelegenheid helemaal is aangekleed in kerstsfeer.

De markt is geopend van 12.00 tot 18.00 uur en gratis toegankelijk. Kerst op Nienoord is het eerste evenement dat Landgoed Nienoord en Museum Nienoord samen organiseren. Het is de bedoeling om in de toekomst vaker de krachten te bundelen.

 

Meer informatie over het programma is binnenkort te vinden op de websites van Landgoed Nienoord en Museum Nienoord.

Www.landgoednienoord.nl

Www.museumnienoord.nl

 

   
Back to top button