Ex-turntrainster, Odette Hamers, in het gelijk gesteld door de rechter 

LEEK – De rechter heeft een uitspraak gedaan in de zaak Odette Hamers versus haar formele werkgever Het Huis voor de Sport.

De rechter heeft de trainster in het gelijk gesteld en is van mening dat mevrouw Hamers zich niet heeft kunnen verdedigen tegen het beëindigen van het inleencontract door G.V. Tiga. Ook heeft de rechter het als een tekortkoming gekwalificeerd dat het ontslag nooit op inhoudelijke gronden is onderzocht.

De werkgever is dan ook een schadevergoeding opgelegd. Hiermee is Odette Hamers in het gelijk gesteld. Wat betreft de hoogte van de schadevergoeding is rekening gehouden met het feit dat mevrouw Hamers momenteel nog een betaalde baan heeft (als gymdocente op een basisschool in Leek). Ook is rekening gehouden met het feit dat de stichting waaronder haar werkgever valt geen commercieel oogmerk heeft. Met deze uitspraak is enigszins een stukje gerechtigheid gekomen. Wat haar ontslag tot gevolg heeft gehad, voor de (ex)turnsters, de vereniging Tiga en Odette Hamers zelf is onuitwisbaar.

   
Back to top button