Leekster Eagles verslaat ZVV Zeemacht in halve finale nacompetitie

LEEK – Afgelopen vrijdag 15 mei speelde Leekster Eagles in de halve finale nacompetitie promotie eredivisie de eerste wedstrijd uit tegen ZVV Zeemacht.

Zeemacht is een verdedigende ploeg die bij balbezit een uitval naar het doel van de tegenpartij doet. Leekster Eagles, als toch wel aanvallende ploeg paste het spelsysteem met verve aan en lokte de mannen van Zeemacht steeds uit de verdediging door veelvuldig de bal rond te spelen. Ondanks dat Zeemacht regelmatig in balbezit kwam wist ze er niet effectief mee om te gaan.

In de 5e minuut van de eerste helft was het Zeemacht die wist te scoren. Vanwege een overtreding op één van de Eagles werd dit doelpunt door de aanwezige arbitrage afgekeurd. Vier minuten voor tijd wist Zeemacht te scoren maar de Eagles lieten zich ook nu niet van de wijs brengen. Eindstand 1-3. Vrijdag 22 mei zal de return plaatsvinden in Sportcentrum Leek. Aanvang wedstrijd 21.15 uur.