Vanaf 1 februari in Tolbert: tandarts en mondhygiënist onder 1 dak!

Tolbert – Op maandag 1 februari 2021 openen tandarts Rinskje van Houten en mondhygiënist Ida Feiken de deuren van DENTOL in Tolbert. In het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Oldebertweg zagen zij een mooie locatie om een tandartspraktijk te starten.

Na zo’ n 15 jaar ervaring in het vak te hebben opgedaan,  hebben deze twee enthousiaste en ondernemende dames ontzettend veel zin om hun eigen praktijk te openen.

Wie zijn zij?
De twee noorderlingen hebben beide hun studie in Groningen voltooid (De Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen). 10 Jaar lang hebben ze nauw samengewerkt in een grote groepspraktijk in Drachten. Die positieve samenwerking heeft ze er toe doen besluiten samen iets op te zetten.

Zij hebben beide voor ogen om de drempel om naar de tandarts en mondhygiënist te gaan wat lager te maken. Voor vele mensen is de stap om naar de tandarts te gaan nog steeds groot, wat heel begrijpelijk is. Veel mensen hebben vervelende herinneringen aan de tandarts van vroeger. ‘Daarnaast ben je toch ook een beetje overgeleverd als je zo in die stoel ligt’ , zegt Rinskje. Voor Rinskje is het belangrijk dat mensen zelf de controle hebben als ze bij haar in de stoel liggen. Mensen die zich voor het eerst aanmelden in haar praktijk, hebben daarom ook de mogelijkheid om eerst eens kennis te maken en door te spreken hoe zij te werk gaat.  Met haar rust weet ze mensen vaak op hun gemak te stellen.

Ook Ida wil graag dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en daarom is er bij haar tijdens de behandeling ook ruimte voor een praatje en niet alleen maar de focus op een schone mond. Ida kan zich goed verplaatsen in de patiënt en zoekt altijd naar verbinding. Door met de mensen in gesprek te blijven stemmen zij samen af welk behandelprotocol ze gaan volgen, daarin kan men altijd zijn/haar wensen bij Ida aangeven.

Rinskje heeft  inmiddels 7 jaar ervaring als tandarts in de orthodontie, na 2 opleidingen volbracht te hebben (ze is geen orthodontist). Voorlopig is het iets te druk om de orthodontische behandelingen in Tolbert op te pakken. Maar voor de toekomst staat dit wel weer in de planning. Rinskje merkt dat doordat ze deze opleidingen heeft gevolgd, ze met deze extra inzichten een betere tandarts is geworden: ‘Je kunt zowel voor kinderen als voor volwassenen, met de orthodontische inzichten anders naar een gebit kijken, je behandelrichting anders kiezen, en je weet beter op welk moment je iemand moet verwijzen.’

Voorkomen is beter dan genezen!
Een praktijk zonder mondhygiënist kan Rinskje zich niet voorstellen. Je ziet dat de hele zorg steeds meer richting preventie gaat. Voeding, beweging, maar ook psychische aandacht wordt steeds belangrijker om ziektes te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen! Rinskje is daarom erg blij dat ze een samenwerking heeft aan kunnen gaan met een heel goede mondhygiënist. Ze wil als praktijk graag het complete plaatje aanbieden. Een schone mond is namelijk een voorwaarde voor een gezonde mond.

Vrijgevestigd mondhygiënist
Ida is binnen Dentol een vrijgevestigde mondhygiënist. Dit betekent dat zij vrij toegankelijk is zonder verwijzing van een tandarts. Jong en oud is van harte welkom! U kunt bij haar terecht voor behandeling van tandvleesaandoeningen, mondzorgadviezen ter voorkoming van tandbederf en tandvleesproblemen.

Kinderen met of zonder beugel kunnen een afspraak maken voor een poetsinstructie. Ook kinderen onder de 4 jaar kunnen een afspraak plannen om te wennen in de stoel en voor poetsinstructies. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

Voor welke behandelingen kunt u bij DENTOL terecht?
U kunt er terecht voor algemene tandheelkunde zoals controles en het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen, trekken van tanden en kiezen. Sealen, fluoride behandelingen. Kronen en bruggen.  Gedeeltelijke en volledige protheses, frames. Mondhygiënische behandelingen. Daarnaast staan ze ook voor u klaar om uw gebit te verfraaien door bijvoorbeeld facings en bleekbehandelingen.

Waar staan zij voor?
Rinskje en Ida willen graag een schone lach creëren voor heel Tolbert en de wijde omgeving! Daarbij zijn kwaliteit en een hoog hygiëneniveau prioriteit. Daarnaast benaderen zij u op een persoonlijke manier om uw bezoek zo prettig mogelijk te maken. 

Aanmelden?
Dit kan via: www.tandartspraktijkdentol.nl of via het telefoonnummer 0594-702001. U kunt ons ook vinden op: www.Facebook.com.

Bezoekadres:
Oldebertweg 77b
9356 AA, Tolbert

Openingstijden:
Ma       8.00- 20.30
Di         8.00-17.00
Wo       8.00-12.00
Do        8.00- 20.30
Vrij       Enkel geopend voor spoedbehandelingen
Za         8.00-17.00

 

Back to top button