Halve finale KNVB Beker KTP Nieuw Roden – Drachtster Boys

NIEUW RODEN/LEEK – Deze noordelijke derby is een herhaling van de halve finale van het Open Fries Kampioenschap tijdens de winterperiode.

Tijdens dit kampioenschap waren de vrouwen van Nieuw Roden met 1-0 te sterk. In de competitie moest Nieuw Roden in Drachtster Boys de meerdere erkennen en verloor KTP met 1-2. Zowel KTP als DFT zijn nog volop in de race voor een plek in de play-offs. Momenteel bekleden ze resp. de 5e en 3e plaats op de ranglijst in de eredivisie zaal.

Deze beide ploegen zijn dus flink aan elkaar gewaagd en dat was tijdens de wedstrijd ook te zien. Het werd ook een echte beker thriller. De tribunes zaten helemaal vol met mensen die dit niet wilden missen. Het was een beetje schaken de eerste minuten. Ieder kreeg zo zijn kansjes tot dat Drachtster Boys (DFT) de openingsscore maakte in de 6e minuut door Marian Meyer. Daarna moest KTP druk gaan zetten op DFT en dat deden ze. Na een prachtige aanval via een uitgooi van keepster Joukje vd Meer kwam de bal terecht bij Martine Koopmans die de bal doorspeelde naar aanvoerster Linda Visser. Die gaf de bal keurig af aan de vrijstaande Amber Bandringa en scoorde de gelijkmaker in de 8e minuut. Daarna kregen beide teams kansjes om een goal te maken. Jesie Prijs wist 5 minuten voor de rust DFT op voorsprong te zetten. Toch wist Nieuw Roden nog voor rust terug te komen tot 2-2. Na een corner kon Amber Bandringa uithalen op het doel van DFT en kreeg Linda Visser de bal voor het doel op een presenteerblaadje om deze langs keepster Teuni Bosma te schieten. Zo gingen beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamers in.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys iets beter uit de startblokken, want een minuut na rust wist Marian Meyer wederom te scoren. Nu Nieuw Roden wakker was geschut ging de strijd weer gelijk op. Zo’n tien minuten later was er een aanval van Renee Huizinga die de bal op de vrijstaande Martine Kooiker speelde en de bal kon intikken, maar keepster Teuny Bosma pareerde deze bal zodat de bal voor de voeten kwam van Nancy “Tiger” Loth die daarna verwoestend uithaalde en de stand terug bracht op 3-3.
Nog geen minuut later speelde Renee Huizingha een perfecte pass vanaf eigen helft op de vrijlopende Nancy Loth die de bal al glijdend het doel in wist te krijgen. Een perfecte aanval van de kant van Nieuw Roden. Voor het eerst stonden de dames van Wiebe Kooiker op voorsprong. Nu moest de thuisclub doordrukken. Helaas voor de blauwwitten werd er daarna meteen weer tegen gescoord door Marian Meyer waardoor de stand op 4-4 kwam. Het werd een bloedstollende eindfase, het kon alle kanten opgaan. Tot aan de laatste minuut in de tweede helft bleef het spannend wie de winnende treffer zou maken en naar de finale gaat van de KNVB beker. Toch wist geen van de partijen meer in de reguliere tijd te scoren, zodat het in de extra tijd moest gaan gebeuren of daarna met strafschoppen.

In de verlenging die twee keer 5 minuten duurde moest het allemaal maar gebeuren, want niemand zit op die strafschoppen te wachten. Als er thrillers van wedstrijden zijn dan was dit er zeker eentje. Het ging razendsnel op en neer, zodat er vermoeidheid en kramp aan te pas kwamen bij de speelsters. Toch wist wederom Marian Meyer te scoren voor Drachten en die kwam aan als een genadeklap voor de meiden van KTP. Even later was er een uitgooi van keepster Teuni Bosma richting het doel van Nieuw Roden, deze bal viel zo maar achter keepster Joukje vd Meer het doel in. Er dreven donkere wolken boven de koppies van de meiden uit de kop van Drenthe, want de finale halen van de KNVB beker is toch het mooiste wat er is en ineens is dat heel ver weg.
In de tweede helft van de extra tijd probeerde Nieuw Roden nog wel van alles te doen om terug te komen, maar het werd met de seconde zwaarder. Toch wist Jildau Huitema zo’n 40 seconden voor tijd nog de aansluitingstreffer te scoren voor Nieuw Roden die de bal uit de lucht kreeg na een wippertje van Linda Visser en die ineens op haar wreef nam en het doel in trapte. Nu moest alles op alles worden gezet om toch nog het op penalty’s aan te laten komen. Keepster Joukje vd Meer ging mee naar voren als extra veldspeler. Er kwam meer druk op het doel van Drachten, keepster Joukje vd Meer ging in de slotseconden mee naar voren, maar verloor de bal, waarna Vera Veelers in het lege doel de 5-7 eindstand kon aantekenen voor Drachtster Boys.

Grote domper voor Nieuw Roden, maar was zeker niet de mindere vrijdagavond. Beide teams hebben het publiek laten genieten van een prachtige en bloedstollende wedstrijd. Het team van KTP Nieuw Roden mag daarom ook zeker trots zijn op hun prestaties. Nu kan alles gericht worden op de competitie eredivisie om de play-offs te halen.