Brandweer oefent bij crisisopvang Leek

LEEK – Dinsdagavond is rond half 8 door onbekende oorzaak brand uitgebroken in crisisopvang den Eikelaar in Leek. Bij aankomst van de Leekster brandweer stonden alle bewoners reeds op de verzamelplaats, maar er werden nog bewoners vermist.

Na een snelle verkenning rondom het pand, werd er rook waargenomen op de 2e verdieping. De aanvalsploegen troffen een brandhaard en een slachtoffer aan in een slaapkamer. Nadat alle vertrekken uitgekamd waren, waren er helaas 4 slachtoffers te betreuren. Gelukkig voor de bewoners betrof dit vanavond een oefening. Het doel was om de BHV organisatie en de brandweer bekend te laten worden met het gebouw en de procedures. De brandweer en de BHV kan terugkijken op een geslaagde oefening.

Foto’s: Herald Veenstra InfoLeek

Back to top button