Radio-dj RTV Zulthe in actie voor de door vandalisme getroffen VV Nieuw-Roden

Westerkwartier/Noordenveld – Radio-dj Christiaan Leistra springt in de bres voor voetbalvereniging Nieuw-Roden. De thuishaven van de blauwhemden was afgelopen zondag alweer het slachtoffer van vandalisme.

Leistra, die bij RTV Zulthe het programma Timeless presenteert op de dinsdagmiddag, belde gelijk de voorzitter van VV Nieuw-Roden toen hij het nieuws las. “Hij vertelde mij het verhaal van het vandalisme, maar ook van de inbraken en de andere problemen rondom het terrein. Ik stelde toen voor om een crowdfundingactie op te zetten, zodat de club misschien op termijn in staat is beveiligingsapparatuur te kopen.”

Leistra kwam in contact met penningmeester Margienus Uilenberg. “Daarna hebben we een link op mijn site geplaatst, waarmee mensen rechtstreeks naar de club kunnen doneren. Gisteravond kwam de link op mijn site te staan en de eerste 95 euro is inmiddels binnen.”

De radio-dj hoopt vooral dat de club gebaat zal zijn bij de door hem opgezette actie. “Iedere euro telt. Tijdens mijn wekelijkse programma zal ik af en toe aandacht aan de actie schenken. Ik ben benieuwd hoeveel geld er komende week al is opgehaald.”

Foto: RTV Zulthe

 

Back to top button