Willy Zwart en Wim Hofsteenge winnen bowling voorjaarstoernooi

Leek – In het Sportcentrum Leek is in de aanloop naar Pasen het voorjaarstoernooi gespeeld. Er was gekozen voor een nine-no-tap toernooi, wat door de leden van de BLLT erg gewaardeerd wordt. Voor de niet bowler een onduidelijke term, maar het is een spelvariant, waarbij je negen pins hoeft om te gooien om een strike te scoren.

Het leuke van deze variant is dat veel meer mensen een 200+-game kunnen gooien en dat zelfs een 300-game binnen het bereik van veel spelers komt te liggen. Dat is de winnaars, Willy Zwart en Wim Hofsteenge weliswaar niet gelukt, maar zij lieten nauwelijks een steekje vallen en met hoge 200-games, ook in de finale, wisten zij uiteindelijk de winst binnen te slepen. Alhoewel de winst van Willy Zwart heel nipt was, want met slechts een pin minder werd Sonja Meijering knap tweede. Werd er dan geen 300 game gegooid? Jawel, die eer was weggelegd voor Fried Denninger, die in laatste game van de finale, liet zien dat hij dat kunstje nog niet verleerd is. Maar het was niet genoeg voor de eindoverwinning, maar wel voor een fraaie tweede plaats.

Hoogste game in voorronde
In de eerste voorronde zette Wim Hofsteenge gelijk de toon met een game van 252, maar Marcella Zwart ging daar nipt overeen met een game van 253. In de tweede game evenaarde Willy Zwart die score van 253. Toch was er in de derde game nog een speelsters, die daar overheen ging: Ria Meurs met een game van 254. Dat was gelijk de hoogste game in de voorronde. Willy Zwart liet ook zien in goede vorm te zijn en noteerde drie games boven de 200 (222-253-210). Door een storing op baan 6 -de enige van de avond- kwamen Geert en Michelle Mulder en Robert Jilderda niet in hun spel. Alleen in de derde game kwam vader Geert Mulder tot een mooie 231.

Powerbowler
In de tweede groep zaten de spelers van wie je vuurwerk mocht verwachten. Chris Coopmeiners en Dennis Veen stonden bij elkaar op de baan en starten met respectievelijk een game van 234 (Chris) en 263 (Dennis). Fried Denninger liet een 265 noteren. Bennie Veenstra, die bij Chris en Dennis op de baan stond, ging  helemaal mee en scoorde 227. Ook Rense Eringa, de powerbowler, liet van zich horen met drie scores boven de 200. In de tweede game was het Joop Zwart die een knappe 265 neerzette, maar geheel onverwacht, maar daarom niet minder fraai scoorde Geert Meulenbelt 290. Bij de dames waren er topscores voor Sonja Meijering (242), Diana Nauta (220) en de 209 van Gré Slomp is ook het vermelden waard, want dat overkomt haar niet elke dag. In dat verband mag de score van 211 van Gerard Hazenberg ook niet onvermeld blijven.

Finale
In de finale maakt het wel degelijk uit met wie je op de baan komt. Op baan 5 en 6 stuwden Marcella Zwart en Wim Hofsteenge elkaar op tot een hoog niveau en dat leidde tot mooie scores: Wim 290 en 230, Marcella 204 en 222. Het bracht Wim Hofsteenge de eerste plaats en Marcella de derde. Hetzelfde gold voor Joop Zwart en Sonja Meijering op baan 1 en 2, die er in de slotgame nog hoge scores uitpersten, Joop 254 en Sonja 255, wat Joop de vierde en Sonja de tweede plaats opleverde. Willy Zwart, altijd aanwezig op alle toernooien en daardoor heel ervaren met het gooien van finales kende in de finale een minder game, maar herstelde zich knap en wist beslag te leggen op de eerste plaats.

300-Slotgame
Chris Coopmeiners viel sterk terug, maar dat was te wijten aan een duimblessure, waardoor hij de bal niet optimaal meer kon loslaten. Een van de verrassende finalisten was Boudewijn Meurs, die een goede voorronde liet volgen door een knappe finale, wat hem uiteindelijk tot een vijfde plaats bracht. De 290 van Geert Meulenbelt was niet zijn enige uitschieter boven de 200 en bracht hem uiteindelijk een derde plaats. De kroon op de finale kwam van de al eerder genoemde Fried Denninger met zijn fraaie 300 in de slotgame en een tweede plaats in de eindklassering. Een mooie afsluiting van een mooie avond.

   
Back to top button