Bestuursleden Vereniging voor Volksvermaken Roden besmet met coronavirus

RODEN – Bij de Vereniging voor Volksvermaken in Roden werd afgelopen dinsdag bekend dat een partner van een bestuurslid positief is getest op het COVID-19 virus.

Dit nadat de partner zich uit voorzorg preventief had laten testen vanwege werkzaamheden in de zorg. Het bestuur is gelijk geïnformeerd en hebben volgens de RIVM richtlijnen gehandeld. Het betreffende bestuurslid is thuis gebleven. Naast negatieve testresultaten, zijn er helaas ook positief geteste bestuursleden.

Bezorgde berichten
Door ongeruste en bezorgde berichten die de vereniging ontving, hebben ze besloten de inwoners middels een e-mail en een persbericht op de website op de hoogte te brengen van de situatie.

Preventief testen
De GGD heeft het bestuur als niet-nauwe contacten geregistreerd en als zodanig benaderd. Uit voorzorg hebben daarom namelijk ook andere bestuursleden zich preventief laten testen, zonder dat er medische klachten waren. Dit voor de algemene gezondheid van derden.

Duidelijkheid
Hoewel de vereniging de afgelopen tijd haar activiteiten volgens de RIVM maatregelen heeft georganiseerd en daar ook naar heeft gehandeld, zijn ze van mening u te moeten informeren over deze situatie. Dit om onjuiste verhalen de wereld uit te helpen en duidelijkheid en rust te creëren. Indien u nog met vragen zit kunt u contact opnemen met de vereniging via: [email protected]

   
Back to top button