Nieuwjaarsreceptie en prijsuitreiking bij BSC Knights in Leek

Leek – Op vrijdag 5 januari verzamelde de Honkbalvereniging BSC Knights zich in een volle kantine om de 29e editie van hun jaarlijkse prijsuitreiking te vieren. De avond werd ingeleid met een warm welkomstwoord van de voorzitter, Albert Houwer, die stond stil bij de onschatbare bijdrage van de vrijwilligers, Joke en Geert Diertens, die zich met toewijding hebben ingezet voor het reilen en zeilen in de kantine en Robby Popken en René Veenstra voor het uitwerken van alle statistieken elk jaar.

Na het welkomstwoord van de voorzitter werd de 29ste prijsuitreiking van BSC Knights gestart, onder leiding van Robby en René. Terugblikkend op het afgelopen jaar, herinnerden ze aan het hoogtepunt van de vorige prijsuitreiking, waar Koen van Zonneveld tot MVP werd gekozen. Dit jaar stonden bijna 50 diploma’s en prijzen op het spel, naast een pubquiz georganiseerd door Lorenzo en Sasja.

Indrukwekkende statistieken
De statistieken van het afgelopen seizoen werden gedeeld, met indrukwekkende cijfers voor zowel aanvallende als verdedigende prestaties en pitching. Opmerkelijke mijlpalen werden benadrukt, waaronder Floris Meijer die zijn 400e wedstrijd speelde en Finn Travaille met het hoogste slaggemiddelde onder actieve spelers.

Na een korte pauze voor de pubquiz, ging de avond verder met de uitreiking van diverse diploma’s. Een hoogtepunt was de presentatie van ‘mijlpalen’ uit de afgelopen 24 jaar, inclusief opvallende prestaties van individuele spelers.

Nog niet vaak voorgekomen
Een bijzonder moment was het behalen van een ‘cycle’ door Marcel Tammenga, wat slechts twee keer eerder in de geschiedenis van de club was voorgekomen. Hij sloeg in één wedstrijd een honkslag, een tweehonkslag, een driehonkslag en een homerun. René en Robby deelden ook een intrigerende vergelijking tussen de statistieken van broers Henry en Wesley Rozema bij de junioren.

Het tweede deel van de avond omvatte de individuele prijzen, waarbij Marcel Tammenga werd benoemd tot beste slagman, Tobias Koch tot beste pitcher, en Mik Claessens tot beste veldspeler. Lara Claessens ontving de pechprijs vanwege blessures, terwijl Lars Koenes werd erkend als Rookie of the Year.

In de categorie Most Valuable Player (MVP) waren de genomineerden als volgt:

Aspiranten: Ruben van Borselen – Een vaste catcher, een goede leider in het veld en een onopvallende held die zowel op als buiten het veld zijn waarde toonde.
Pupillen: Hugo Fokkens – Een enthousiaste speler die niet alleen goed presteerde maar ook zijn team aanmoedigde en zich inzette voor de club.
Heren 1: Martijn van der Donk – Een allrounder die niet alleen als speler uitblonk, maar ook als aanvoerder en motivator voor het team.
Heren 2: Rutger Meijer – Unaniem genomineerd door het team als de ultieme MVP, met zijn veelzijdige bijdrage als speler, trainer, leider, en verbindende factor.
Junioren: Henry Rozema – Een teamspeler die niet alleen uitblonk op het veld, maar ook als trainer en scheidsrechter zijn stempel drukte.

Deze spelers ontvingen allemaal een prijs. Uit deze spelers werd ook de Meest waardevolle speler van BSC Knights gekozen. Henry Rozema werd uiteindelijk uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van 2023 voor de gehele club.

Interesse?
Als honkbal vereniging kijkt Knights uit naar een nieuw seizoen vol sportplezier en successen. In 2024 staan de deuren van de BSC Knights wijd open voor nieuwe leden. Knights is op zoek naar jeugdspelers en recreanten die de wereld van honk- en softbal willen ontdekken. Of je nu de basis van het spel wilt leren in een jeugdteam of wilt deelnemen aan recreatief softbal, de BSC Knights bieden een dynamische sportomgeving.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met op met de club via [email protected] voor meer informatie.

Foto’s: Idse van der Donk

   
Back to top button