KVW’22 wint spannende wedstrijd van ZKC’19

Leek – Op zaterdag 27 januari trad KVW ’22 aan tegen ZKC ’19. KVW stond puntloos onderaan, ZKC had daarentegen al acht punten verzameld. Ondanks het verschil op de ranglijst had KVW vertrouwen om vandaag de eerste punten van de zaalcompetitie te pakken.

Afgelopen week is er door de selectie goed getraind en dat gaf vertrouwen richting de wedstrijd. Daarbij was de sporthal goed gevuld en kreeg de selectie de aanmoediging van veel jeugdspelers uit de F1 en de E2. Deze teams mochten vandaag als team van de week oplopen met de spelers en aanwezig zijn bij de voorbespreking.
Tijdens deze voorbespreking gaf het trainersduo Andreas Rusthoven en Shay Conroy aan dat het geen hardloopwedstrijd was en dat KVW de rust moest bewaren in de aanval om tot de juiste kansen te komen.
In het begin wist KVW gelijk een gaatje van 2 doelpunten te maken en kwam op een 3-1 voorsprong. Dit verschil zou tot aan de rust niet groter worden. De ploeg uit Leek/Oostwold stond de gehele eerste helft aan de goede kant van de score, de ruststand was 8-7.

Rust
In de rust werden de belangrijkste verbeterpunten doorgenomen. De HHZ-formatie kon terugkijken op een goede eerste helft, maar natuurlijk kon de thuisploeg niet verslappen in de tweede helft. Langzaam kreeg KVW meer grip op de wedstrijd. Reboundend werden veel duels gewonnen waardoor KVW aanvallend veel kon herhalen en verdedigend snel de bal terug had.

Overwinning
De ploeg uit het Westerkwartier liep uit naar een voorsprong van 4 doelpunten. Toch gaf ZKC niet op en kwam het weer dichterbij. Echter kon KVW de voorsprong behouden en wist het de aanvallen zorgvuldig uit te spelen om tot goede kansen te komen. Uiteindelijk floten de scheidsrechters af bij een stand van 20-17.
Een terechte overwinning waarbij veel energie is geleverd door de thuisploeg. Eindelijk is KVW van de hatelijke 0 punten af in de Overgangsklasse A!