Prachtige doelpunten bij overwinning van Leekster Eagles op FCW/EventPlaza

‘S GRAVENZANDE/LEEK – In de wedstrijd (Eerste Divisie A) tegen FCW/EventPlaza werd er door Leekster Eagles gelijk vanaf aanvang wedstrijd met volle druk gespeeld. In de eerste acht minuten had deze druk in punten geen resultaat behalve dat er een gele kaart ten koste van Leek getrokken werd.

In de 8e minuut kwam er een uitworp van Erwin Mensink bij de popelende Martijn Alssema terecht, deze wist er wel raad mee en de 0-1 was een feit. In de 9e minuut was er een prachtig duetje voor het doel van FCW.  Hierbij wist Karim Layeb dankzij een hakje van Handrit Hoxhaj de 0-2 te maken. Met dank aan Freddie van der Velde wist Martijn Alssema met nog ruim 5 minuten op de klok de 0-3 op het scorebord te zetten. Een wereldgoal van Karim Layeb zette de stand op 0-4. Selwyn Slotegraaf maakte met assist van Martijn Alssema de 0-5 en kort daarna was het rust.

In de rust is er waarschijnlijk een peptalk in de kleedkamer van FCW geweest. Na de rust waren deze mannen er namelijk op gebrand om de wedstrijd in hun voordeel om te buigen. Met een alles of niets instelling werd het in de eerste minuten een soort van Wild West voetbal waarbij de overtredingsbordjes snel op 3 voor FCW en 4 voor Leekster Eagles kwam te staan. Met nog ruim vijftien minuten speeltijd wist FCW het eerste doelpunt te maken en was het 1-5.

Martijn Alssema onderschepte met nog elf minuten te gaan de bal die hij keurig binnen de palen van het op dat moment lege doel van FCW wist te plaatsen, de 1-6 was binnen. Met nog 10 minuten te spelen stond Leekster Eagles op 5 overtredingen en moest ietwat behoudend voetballen. Karim Layeb wist de 1-7 te maken met nog ruim zeven minuten op de klok. Een speler van FCW brak met nog ruim vijf minuten te gaan door en de stand stond op 2-7. Op het moment dat de zoemer de eindtijd aangaf was Freddie van der Velde aan de bal en schoot zonder pardon een eindstand van 2-8 binnen.

Kort samengevat: het was een prachtige wedstrijd om naar te kijken.