Goed weer opkomst: droog en rustig weer tijdens Pasen

Landelijk – Het is alweer bijna Pasen en men wordt benieuwd naar wat voor weer het wordt. Ondanks dat de verwachting nog enigszins onzeker is, is er al wel wat te vertellen over de weersverwachting.

De kans dat de paaseieren bevriezen of verregenen tijdens de paasdagen is er klein. Er is namelijk grote kans op droog en rustig weer. Eerste Paasdag is dit jaar op 4 april. Dit is de zondag na de eerste volle maan in de astronomische lente. De volle maan is zondag 28 maart.

Normale temperaturen voor de tijd van het jaar
De temperatuur verwachting is tijdens de Paasdagen normaal voor de tijd van de jaar. Zoals het nu lijkt wordt het 11 graden in het noorden, 13-14 in het midden tot 15 in het zuiden en zuidoosten van het land. Deze temperaturen gaan gepaard met geregeld zon en een hele kleine kans op regen.

Temperaturen boven de 10 graden zijn er deze maand niet veel geweest, dan komt verandering in. Woensdag en donderdag is het met 12 tot 15 graden nog wat zacht. Maar vanaf Palmzondag wordt het warmer. In de week voor Pasen aan worden temperaturen tussen de 15 en 20 graden verwacht. De zon gaat veel schijnen en de kans op regen is klein.

Warmste en koudste paasdagen
De warmste Paasdegen werden in 2011 gemeten. De Paasdagen die op 24 en 25 april vielen werd het gemiddeld 24,95 graden. Vorig jaar was de eerste Paasdag op 12 april ook lekker weer met 23 graden. De Paasmaandag was minder warm met 11,1 graden. De koudste Paasdagen werden in 1964 gemeten. Op 29 en 30 maart 1964 werd het gemiddeld niet warmer dan 4,2 graden.

   
Back to top button