Inwoonster Westerkwartier ontsnapt net op tijd aan oplichting via Spoofing

Westerkwartier – Onlangs werd een inwoonster van de Gemeente Westerkwartier gebeld door een vrouw die zich voordeed als een Rabobank-medewerkster. De medewerkster had aangegeven zo terug te bellen voor het maken van een afspraak om de pinpas van de meldster op te halen.

De meldster had dit besproken met haar dochter en die heeft vervolgens de politie gebeld. Gelukkig door snel handelen is de pinpas dus niet in handen van de criminelen gekomen. Aldus de politie krijgen ze dit soort meldingen erg vaak de laatste tijd. Blijf altijd opletten. De bank zal nooit bellen om te vragen naar uw bankpas of pincode.

Was is Spoofing
Spoofing is het vervalsen van kenmerken met als doel om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om e-mail, website, IP-adres, telefoonnummer en biometrische kenmerken. Hierdoor doen oplichters zich vaak voor als een officiële instantie waarna ze vervolgens overgaan tot diefstal van bijvoorbeeld geld.

Back to top button