Reconstructie Nijenoertweg/Waezenburglaan vordert gestaag

LEEK – Sinds begin oktober werkt aannemer Oranjewoud Realisatie namens de gemeente Leek aan de reconstructie van een deel van de Nijenoertweg (nabij de Jumbo) en een deel van de Waezenburglaan te Leek (nabij het gezondheidscentrum).

Door de slechte onderhoudstoestand van de straten was de gemeente genoodzaakt groot onderhoud te plegen. In het kader van de reconstructie wordt het bestaande verhardingsmateriaal vervangen door nieuw materiaal. Het werk wordt fasegewijs uitgevoerd.

Deze situatie is aangegrepen om ook de verkeersveiligheid te verbeteren. De wegen bevinden zich in een 30 km/h-zone. Beide wegen worden dan ook versmald aangelegd om de snelheid te remmen.

Om het kruispunt Nijenoertweg/Waezenburglaan overzichtelijker te maken wordt de Nijenoertweg gedeeltelijk omgelegd om een haakse aansluiting te creëren. Ter hoogte van de aansluiting Nijenoertweg/ Lindensteinlaan is het fietspad gedeeltelijk omgelegd om de opstelruimte voor auto’s

te verruimen en hierdoor de situatie overzichtelijker te maken voor zowel de fietsers als de automobilisten.

Volgens planning zal het werk op 13 december zijn voltooid. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden zowel langer als korter duren.

Back to top button