Spetterende opening van hondencentrum Chimié

LEEK – De burgemeester van Leek, de heer B. Hoekstra, komt op zaterdag 16 mei hondencentrum Chimié officieel openen op locatie Nienoord (Leek, Gr.) . De opening vindt plaats om 11.00 uur.

Aansluitend zullen er diverse demonstraties zijn; Gesien Broekhuijsen, WK-deelnemer dogfrisbee zal een spetterende show weggeven en cursisten van HC Chimié zullen een behendigheids- en gehoorzaamheidsdemonstratie laten zien. In de middag kan er aan diverse workshops deelgenomen worden en zullen er kraampjes met verschillende hondenartikelen zijn.

Hondencentrum Chimié is in februari 2007 opgericht door Caren Appelman. `Per 1 mei 2015 heb ik voor het eerst de beschikking gekregen over een eigen locatie op Nienoord. Hiermee komt een droom uit.’

De naam Chimié is afgeleid van het Franse woord chimie hetgeen chemie betekent.  Omdat ik altijd met verwondering heb gekeken en heb mogen ervaren wat voor bijzondere banden er bestaan tussen mens en dier, geeft het woord chemie een goede lading aan het streven wat ik heb binnen mijn hondenschool. Ik vind het belangrijk dat honden en mensen met veel plezier, begrip en respect met elkaar samen kunnen leven.

In onze trainingen is er aandacht voor opvoeding, gehoorzaamheid, sport en spel. Het werken aan een goede begeleider-hond-relatie hierbij is van groot belang. Met deze trainingen kom je tegemoet aan hetgeen de hond geestelijk nodig heeft, namelijk nadenken al dan niet in combinatie met fysieke inspanningen.

   
Back to top button