Kans op guur weer met sneeuw aankomende week

Landelijk – Na aantal zonnige dagen met temperaturen boven de 20°C en warmterecords verandert het weerbeeld snel.

Paasmaandag komt er vanuit het noordwesten een ijskoude wind.  Dit gaat gepaard met grote kans op hagel- en sneeuwbuien. De weersvoorspellingen voor de dagen erna lijken er geen verandering in te brengen.

Na drie dagen op rij met zomerse temperaturen slaat het weer om. Vanaf volgende week kan de winterkleding weer uit de kast gehaald worden. Sommige dagen wordt tot wel 15°C kouder. Deze temperaturen komen met winterse buien met zelfs mogelijk (natte) sneeuw.

Het kwik zal niet verder stijgen dan 5 tot 9°C, normaal gesproken is er rond deze tijd van het jaar 11 tot 14 graden. De nachten worden ook koud. De temperaturen kan dalen tot onder het vriespunt.

Frisser Paasweekend
Donderdag wordt het al stuk kouder met ongeveer 9°C in het noorden en 20°C in het zuiden van het land. Dit komt doordat de wind draait naar het noordwesten. Goede vrijdag is het kil met 8 tot 12°C. Er trekken dan wolkenvelden over, en er schijnt af en toe de zon.

Zaterdag en eerste Paasdag is het uitstekend weer voor een wandeling of andere buiten activiteit. De zon laat zich regelmatig zien. Met temperaturen van 9 tot 12°C is het aangenaam weer.

Back to top button