Er komt een kerstmarkt in Leek inclusief ijsbaan, kraampjes, kermis en een Santa Run

Leek – Er komt weer een Kerstmarkt in het centrum van Leek, met veel gezellige kerstchalets en kramen. Afgelopen jaar kon dit vanwege de Corona maatregelen helaas niet doorgaan. Dit jaar wordt de Kerstmarkt georganiseerd van 15 t/m 23 december. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

De Handelsvereniging Leek – Nietap en het Promotie Platform Leek laten weten; “Wij ondersteunen dit initiatief van harte en hopen dat we met z’n allen hier een groot succes én jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken.”

De openingstijden van de markt zijn: 12.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag: 11.00 tot 22.00 uur.

IJsbaan, muziek en kerststal
Er zal een ijsbaan voor de kinderen zijn, er treden dagelijks koren op bij het kerkje op een podium en de kerstman maakt rondjes in zijn arrenslee. Verder is er ook een levende kerststal te bezoeken.

Nostalgische kermis
Ook kan jong en oud genieten op de nostalgische kermis welke te vinden is op De Dam. Inmiddels zijn er al diverse kermisattracties aangemeld en bevestigd. Denk aan een draaimolen, popcorn- en suikerspinkraam, kop van jut, eendjesspel, touwtje trekken.

Santa Run
Zondag 18 december is er een Santa Run. Deze start bij Borg Nienoord en rennen ook door het Centrum van Leek. Kijken dus! Meer informatie hierover volgt.

Verenigingen
De organisatie wil ook de verenigingen de gelegenheid bieden om de kas weer wat te spekken door op de markt te komen staan. Dit kan met bijvoorbeeld bruine bonen, kniepertjes, champignons, snert, gepofte kastanjes en meer. Is er interesse vanuit een vereniging kom dan met iets origineels en stuur voor meer info een email naar [email protected]

   
Back to top button