Straatverlichting in de gemeente wordt op meer dan 1100 locaties vernieuwd

Leek/Tolbert – In de periode april t/m juli 2021 gaat Heijmans Infra in opdracht van de gemeente Westerkwartier op meer dan 1100 locaties de straatverlichting vernieuwen.

Er is gekozen voor een lichtbron, welke eerder als beste uit de pilot in Leek kwam. Deze komt op de masten van 4 meter hoog. Op de masten van 6 meter komt een lichtbron van dezelfde fabrikant. De nieuwe ledlampen zijn ook energiezuinig en duurzaam. Hieronder ziet u waar de straatverlichting vervangen wordt. De uitvoerder doet zijn best om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken.

1. Gehele lichtmasten met een hoogte van 4 meter worden vervangen in de volgende straten; Briklaan, Calechelaan, De Schans, De Sluis, Goldbergsingel, Het Anker, Het Baken, Landauerlaan, Oranjerie, Oude Zuiderweg, Rosariumpad, Waezenburglaan, Wolveschans, Holtweg (Niebert), De Veenen (Zevenhuizen), De Schelp, Beelen, De Deel, De Gorn, De Staal, De Swing, ’t Emmerik, Sunckemalaan, ’t Kaarnhuus en ’t Oelbred.

2. Gehele lichtmasten met een hoogte van 6 meter worden vervangen in de volgende straten; Anna van Ewsumstraat, De Haspel (Zevenhuizen), De Helling, De Hulstlaan, De Klap, Diligencelaan, Ewesheim, Groevelaan, Oostindie (Zevenhuizen), Schilligepad, ’t Veer, Vredewoldplantsoen, Watermuldersweg, Beelen, Vijf Akkers, De Boskamp, De Eekholt, De Schans, Dokter Heukelmanstraat, Leuringslaan, Feithsweg en Hoofdstraat (Midwolde).

3. De armaturen (dus mast blijft bestaand) aan masten met een hoogte van 4 meter worden vervangen in de volgende straten; Borgdomein, Borgstee, Bousemalaan, De Flinten, De Koets, De Schelp, De Swing, Dijklaan, Dokter Mansholtweg, Eekhoornlaan, Elverinklaan, Ewesheim, Goldbergplantsoen, Goldbergsingel, Hemingehof, Hoge Borgh, Hoofddiep (Zevenhuizen), Hovelincklaan, Iwemalaan, Kasteellaan, Kokswijk (Zevenhuizen), Lijnbaan, Molenpad, Nienoord, Nienoordshaven, Nieuwe Streek, Pastoriepad, Pyronhof, Roomsterweg, Ruterslaan, Schilhoek, Secretaris Sijboltsweg, Slotbrug, Stinslaan, Sunckemalaan, ’t Kaarnhuus, Tolberterstraat, Tuinmanslaan, Van ’t Hoffstraat, Vredewoldplantsoen, Wethouder Hamsterlaan, Windsingel en Wolveschans.

4. De armaturen (dus mast blijft bestaand) aan masten met een hoogte van 6 meter worden vervangen in de volgende straten; Barckemalaan, Benckemastraat, Bousemalaan, Boveneind, Branderij, Carolieweg, De Koets, De Tip, Diligencelaan, Dokter Heukelmanstraat, Dokter Mansholtweg, Dwarshaspel (Zevenhuizen), Enemastraat, Ericalaan (Oostwold), Euroweg, Groevelaan, Heineburen, Hessel J. Smitstraat, Industriepark, Kalkoven, Kokswijk (Zevenhuizen), Lelystraat, Nieuwe Streek, Oostindie (Zevenhuizen), Oostindischewijk (Zevenhuizen), Oudewijk (Zevenhuizen), Pasop (Midwolde), Roomsterweg, Tilolaan, Tolberterstraat, Valkenburgstraat, Van Panhuijslaan, Van ’t Hoffstraat, Vredewoldplantsoen, Watermuldersweg, Windsingel, Wolveschansdreef, Zernikelaan en Zuiderweg.

Back to top button