Wijziging buslijnen Leek vanaf januari 2014

LEEK/GRONINGEN – Bus rijdt niet meer over de Oldebertweg. Nieuwe Q-link lijn 3 tussen Leek en Groningen/Lewenborg.

Q-link lijn 3 is een combinatie van de huidige Qliners 306 en 316 en de Groninger stadslijn 3. Het traject Leek – Groningen is de afgelopen jaren steeds drukker geworden. Vanaf januari 2014 gaan daarom langere bussen rijden en neemt de frequentie in de spits toe. De nieuwe lijn 3 gaat vallen onder het Q-link concept. Q-link verbindt de regio met Groningen Stad, de P+R terreinen en een aantal belangrijke bestemmingen, zoals het Hoofdstation, Grote Markt en UMCG. De nieuwe Qlink bussen zijn voorzien van WiFi en airconditioning.

In Leek rijden de bussen vanaf 5 januari – net als in de huidige situatie – om-en-om naar Oostindie en Tolbert. De tak naar Tolbert wordt ingekort tot de halte Auwemalaan. De bus rijdt niet meer over de Oldebertweg en de haltes aan de Oldebertweg komen te vervallen. Er is gekozen voor deze variant omdat met een kleinere omlooptijd de frequentie van het aantal bussen hoger kon worden. Bovendien werden de vervallen haltes relatief weinig gebruikt.

Op het gedeelte tussen Kardinge en P+R Hoogkerk is Q-link 3 afgestemd op Q-link 4 (Roden – Groningen – Beijum). Dit betekent dat er op dat deel van de route in de spitsuren elke 5 minuten een bus rijdt. In de daluren en op zaterdag is dat elke 7-8 minuten, ’s avonds en op zondagmiddag elke 10 minuten.

De nieuwe dienstregeling van lijn 3 staat vanaf 1 december op de website van Qbuzz.

   .
Back to top button