Concert met hoorn en piano in kerk van Tolbert door twee beroepsmusici uit Leek

Tolbert – Op zondag 5 februari 2023 om 15.00 uur wordt in de dorpskerk van Tolbert (Hoofdstraat 48) een concert verzorgd door twee beroepsmusici uit Leek: Frank Brouns (hoorn) en Marja Tiggelman (piano en orgel). Frank Brouns is eerste hoornist van het Noord-Nederlands Orkest en docent aan het Prins Claus Conservatorium. Echtgenote Marja Tiggelman is pianodocente en begeleidster van solisten, ensembles en koren.

Op het programma staan onder meer werken van J.S. Bach, F. Couperin, H. Purcell, L. van Beethoven, R. Schumann, F. Poulenc en J. Koetsier. Het is het 162-ste concert in de serie “Muziek in d’Olle Buurt” van de Vrienden van de Tolberter Kerk. De entree is € 12,50, donateurs betalen € 10,00 (inclusief koffie/thee in de pauze).

Uitvoerenden
Frank Brouns studeerde bij Peter Hoekmeijer aan het Utrechts Con¬servatorium. Hij nam deel aan internationale meestercursussen in o.a. Trossingen, Wenen, Detmold, en in Weimar. Hij remplaceerde bij tal van orkesten in Nederland, België, en Duitsland, en speelde onder dirigenten zoals Bernard Haitink, Kiryll Kondrashin, Valerie Gergiev, Hartmut Haenchen, Alexander Vedernikow, Jevgeni Svetlanov. Bernhard Klee, Michael Jurowsky, Edo de Waart, en Hans Vonk.

Van 1886 tot 1991 maakte hij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum als plaatsvervangend hoornist. Daarnaast gaf hij les aan de muziekscholen van Amersfoort en Hilversum.
Vanaf 1991 is hij als solo hoornist aan het Noord Nederlands Orkest verbonden. Sinds 1995 is hij docent aan het Prins Claus Conservato¬rium in Groningen.

Masterclass docent
Frank Brouns is actief als masterclass docent, kamermusicus, en solist, en trad op in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Schotland en Ierland. Hij soleerde in werken van onder meer Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Benjamin Britten, Saverio Mercadante, Wouter Hutschenruyter, Johannes Bernardus Van Bree, Heinrich Hübler en Lars-Erik Larsson.

Op 8-jarige leeftijd begonnen
Marja Tiggelman werd, met een orgelbouwer als vader, al jong geconfronteerd met het muziek vak. Thuis werd er piano gespeeld en gezongen. Omdat de pianoklanken bij het slapen gaan heel gezellig door het huis klonken, wilde zij ook graag piano leren spelen. Op 8-jarige leeftijd begon zij met pianolessen aan de muziekschool van Alkmaar.

Marja studeerde hoofdvak piano bij Polo de Haas aan het Utrechts Conservatorium. Daar ontmoette zij Frank Brouns en vormden zij een duo. Marja heeft lesgegeven o.a. aan de muziekschool van Amersfoort.
Zij heeft veel begeleid op de piano: euritmie, koren, solisten en ensembles. Verder heeft ze diverse koren gedirigeerd en is ze vaste begeleidster van haar dochter, die violiste is. Marja geeft al ruim dertig jaar privé pianoles in Leek waarbij plezier in het muziek maken voorop staat.

Naast haar activiteiten als musicus studeerde Marja fysiotherapie en is zij actief als fysiotherapeute en handtherapeute.

   
Back to top button