Doorstart van modebedrijf La Ligna in Leek dichtbij

LEEK – De failliete damesmodeketen La Ligna uit Leek maakt zeer waarschijnlijk al volgende week een doorstart. Dat zegt de curator donderdag tegen het Financieel Dagblad. Geïnteresseerden hadden tot donderdagmiddag 13:00 uur om te bieden op het bedrijf.

Volgens de curator hebben meerdere partijen een serieus bod op La Ligna uitgebracht. Om hoeveel gegadigden het gaat en wie het zijn, wil hij niet zeggen.

Failliet
La Ligna, met 52 winkels en 230 medewerkers, ging vorige week failliet. Daarna hebben acht geïnteresseerden informatie ingewonnen over het bedrijf. Uit die groep zijn nu meerdere biedingen bij de curator binnengekomen.

‘We geven onszelf tot zondag om met de hoogste bieders verder te praten’, vertelt curator Jasper Berkenbosch van DLA Piper. ‘Deze partijen krijgen extra informatie en een mogelijkheid om met het management te praten.’

Op zondag volgt dan nog een laatste biedingenronde, waarna Berkenbosch op maandag een deal hoopt te sluiten.

Geen leegverkoop
De winkels van La Ligna zijn nog open. Volgens financieel directeur Martijn Franssen is de omzet van de winkels momenteel goed. Dat komt niet door koopjesjagers. ‘We houden geen leegverkoop. De kleding is niet meer afgeprijsd dan normaal. Maar we merken dat fans van La Ligna ons willen helpen.’

Franssen hoopt op een snelle doorstart zodat La Ligna op tijd de zomercollectie kan bestellen.

Betalingsachterstanden
La Ligna kampte de afgelopen jaren met een te lage omzet per vierkante meter winkeloppervlak. Daardoor ontstonden betalingsachterstanden. Eerder dit jaar had de damesmodeketen bijna een regeling getroffen met schuldeisers, maar dat liep stuk toen een van de partijen niet akkoord wilde gaan.

Bron: Financieel Dagblad

   
Back to top button