Samuel Leviestraat Leek wordt aangepakt i.v.m. onveilige situaties

LEEK – In nauw overleg met een delegatie vanuit de raad heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een aantal maatregelen te nemen op de Samuel Leviestraat in Leek om het gevoel van onveiligheid te verminderen en de verkeerveiligheid te vergroten.

Maatregelen

Zo wordt het punt waar de fietsers de weg op komen verplaatst naar het Molenkanaal en gecombineerd met een nieuwe entree naar het centrumgebied. Net als op de Tip wordt de weg iets versmald waardoor fietsers rugdekking krijgen. Ook wordt de bestaande uitrit vanaf de Pulvertorenstraat en de daar tegenovergelegen uitrit vanaf het parkeerterrein veranderd in een gelijkwaardige kruising. Dit maakt dat alle kruisingen in de straat en langs het parkeerterrein gelijkwaardig worden. De centrale voetgangersoversteek wordt beter gemarkeerd door het aanbrengen van zogenaamde “glow in the dark”stenen. Deze stenen zijn overdag wit en lichten ’s avonds in het donker op. De stenen worden “gestrooid” op het  vlak van de oversteek.

De planning is dat in april 2015 de werkzaamheden starten en dat ze voor de zomervakantie gereed zijn.

Proces

De herinrichting van de Samuël Leviestraat in Leek in 2013 heeft nogal wat reacties opgeleverd. Zowel van burgers als van deskundigen kwamen verschillende suggesties binnen ter verbetering van de situatie. Daarop is een plan met maatregelen opgesteld, dat in maart 2014 door de raadscommissie is behandeld. Ook daar werden nog weer oplossingen aangedragen. Inmiddels is het plan met de definitieve maatregelen met betrokken maatschappelijke organisaties besproken. Er is positief gereageerd op de maatregelen. Op 17 december 2014 bespreekt de raadscommissie het plan in de vergadering  die begint om 19.30 uur in het gemeentehuis.

   
Back to top button