Damestoernooi LVG: titelhouder VEV’67 probleemloos; Marum scoort erop los

Leek – Titelhouder VEV’67 heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van het vrouwentoernooi van het Leekster Voetbalgala. De Leeksters werden ongeslagen poulewinnaar. Ook verliezend finalist van vorig jaar, Winsum, plaatste zich zaterdagavond probleemloos. Marum, dat vorig jaar de halve finale verloor van VEV’67, won alle poulewedstrijden. De geel-zwarten waren bijzonder productief: liefst 25 keer in de drie wedstrijden.

Het combinatieteam Tynaarlo/VAKO, dat vorig jaar nog doordrong tot de tweede ronde, was zaterdagavond zonder mededeling afwezig. De organisatie kon zaterdagavond geen contact krijgen. Het was een smet op het verder prima verlopen damestoernooi, dat veel publiek trok in het Sportcentrum.

Strijden voor tweede ronde
Vijftien teams streden om een plek in de tweede ronde. In Poule A maakten Winsum en Oerterp de dienst uit. Beide teams eindigden op zeven punten. Titelhouder VEV’67 bleef in Poule B ongeslagen. De Leeksters begonnen met een kleine zege op streekgenoot Westerkwartier, dat vorig jaar nog de tweede ronde bereikte en nu werd uitgeschakeld. Zevenhuizen plaatste zich als nummer twee, voor Surhústerfean, dat voor het eerst de tweede ronde bereikte. Een knappe prestatie van de Friezen die als enige VEV’67 op een gelijkspel hielden. In Poule C kregen alle teams de drie punten van het afwezige Tynaarlo/VAKO. Het was een spannende poule. HFC’15, Glimmen en Niekerk eindigden allen op zes punten.  Marum maakte in Poule D indruk. De geel-zwarten begonnen met een daverende 6-0 zege op Grootegast. En na de zevenklapper tegen SV Oosterwolde volgde de hoogste score van de avond, 12-1 tegen Grijpskerk.

De volgende teams hebben zich geplaatst voor de tweede ronde: Winsum, Oerterp, VEV’67, Zevenhuizen, Surhústerfean, HFC’15, Glimmen, Niekerk, Marum, Grootegast.

Poule-indeling tweede ronde
Poule A: Winsum, HFC’15, Zevenhuizen, Grootegast, Niekerk
Poule B: VEV’67, Marum, Oerterp, Glimmen, Surhústerfean

De winnaars plaatsen zich voor de finale. De tweede ronde wordt gespeeld op woensdag 27 december. Op woensdag 20 december begint het A-toernooi van de mannen.