Veiligheidsregio Groningen presenteert nieuwe corona-maatregelen; toegangsstop en sluitingen terrassen in Groningen

GRONINGEN – De Veiligheidsregio Groningen heeft donderdagmiddag nieuwe en extra corona maatregelen gepresenteerd tijdens een persconferentie.

Ze zien dat niet altijd voldoende afstand wordt gehouden in rijen voor horecagelegenheden en op terrassen. Vooral binnen de Diepenring van Groningen wordt het ’s nachts op vrijdag- en zaterdag tussen 2.00 en 3.00 uur buiten steeds drukker. Hierdoor kunnen de bezoekers geen 1,5 meter afstand houden. Om de afstand beter te kunnen waarborgen zijn er vanaf vrijdag 31 juli 2020 nieuwe maatregelen van kracht.

De horecaondernemers binnen de Diepenring die het nu in eerste instantie betreffen, ontvangen hierover een brief.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf vrijdag 31 juli 2020
–   Voor alle horeca binnen de Diepenring geldt op vrijdag- en zaterdagnacht een toegangsstop om 1.30 uur. Vanaf dat tijdstip mogen er geen mensen meer naar binnen. Bezoekers die op dat moment binnen zijn, mogen blijven tot sluitingstijd.

–   Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog binnen zijn, moeten het pand verlaten.

–   Alle terrassen binnen de Diepenring sluiten vrijdag- en zaterdagnacht om 1.30 uur. Bezoekers die op dat moment nog op het terras zitten, moeten het terras verlaten. Uiterlijk om 2.00 uur moet het terras opgeruimd zijn.

–   Op vrijdag- en zaterdagnacht mag er vanaf 1.30 uur geen lachgas worden verkocht binnen de Diepenring.

–   Ondernemingen die zich niet aan deze maatregelen houden, worden tijdelijk gesloten.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en worden wekelijks geëvalueerd. Indien noodzakelijk kunnen de maatregelen uitgebreid worden naar andere dagen en locaties.

Voor meer informatie zie de website van de Veiligheidsregio Groningen.

   
Back to top button