Bloemstukken gelegd bij herdenkingsmonument en Joodse Schooltje in Leek

Leek – Dinsdagochtend 4 mei zijn namens de gemeente Westerkwartier, de Samuel Levie Stichting en het 4 mei-comité Leek bloemen gelegd bij het herdenkingsmonument aan het Boveneind in Leek en bij het Joodse Schooltje.

Ook bloemstukken van de basisscholen Van Panhuys en Hasselbraam werden bij het monument gelegd, dat door beide scholen is geadopteerd. De plechtigheid vond plaats zonder aanwezigheid van publiek, omdat dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is. Wel kunnen belangstellenden op eigen gelegenheid vandaag hun bloemen bij de monumenten leggen.

Foto’s: Jan Willem Slotema (gemeenteraadslid), Marjan Ruiter (voorzitter 4 mei-comité Leek, in het zwart) en Anneke Michel-Vos (voorzitter van de Samuel Levie Stichting)

   
Back to top button